Дупнишката „Мегаинвест Холд“ и фирма на Цветан Василев и Пеевски жалят поръчка на Общината за милиони

Две фирми обжалват решението на Община Дупница по избора на изпълнител на проекта "Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на Централна зона гр. Дупница”. Това е видно от официалния сайт на Комисията за защита на конкуренцията. Поръчката бе на стойност около 4,5 млн. лева и предвижда тотално подобряване на редица квартали в града, както и самия център. Една от фирмите е дупнишката "Мегаинвест Холд", която бърза справка в сайта на КЗК, показва че е често срещана като жалбоподател на поръчки от цяла България и сега отново не пропуска възможността да атакува изборa на изпълнител. Именно "Мегаинвест Холд" ЕООД бяха единствената от 5-те фирми участници в процедурата, които бяха отстранени на технически показатели. Тяхната жалба е от вчера-понеделник. Припомняме, че победител в поръчката стана пловдивската ДЗЗД "Съвременна Дупница 2014", която обаче сега ще трябва да изчака развитието на ситуацията.

Още една фирма оспорва изборът на изпълнител и това е "Водстрой 98" АД-София, зад която упорито се говори, че стоят Цветан Василев и Делян Пеевски. Те са внесли жалбата си миналата седмица. Мотивите за исканията им не са ясни, а от пресцентъра на Общината заявиха, че не са ги получили все още.

Очаква се решението на КЗК в срок от един месец.

Това е втори рестарт на тази процедура, която веднъж се провали след техническа и безумно глупава, но съществена грешка, което провали изборът. Тогава, ценовите оферти бяха отворени 4 дни преди официално обявената дата в официалната документация и от Община Дупница веднага прекратиха процедурата, за да не губят време за повторен избор.

Шансовете за положително развитие на ситуацията, а именно Община Дупница да спечели са 50:50, предвид на изключително сериозен играч като Водстрой 98 и силните хора зад тази компания. При провал на тази процедура, жадуваното обновяване на Дупница няма да се осъществи.

Васил МАРУКЯН

Print Friendly

1 Коментар на Дупнишката „Мегаинвест Холд“ и фирма на Цветан Василев и Пеевски жалят поръчка на Общината за милиони

  1. Mislq, che mnogo strogo ste napisali tazi statiq i sushto taka do nqkakva stepen zaimate strana a tova edin reporter ne moje da si go pozvoli. Nastroivate ni i nas grajdanite sreshtu firmite pri polojenie, che vseki se opitva da izkara nqkoi drug lev v tazi durjava.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien