Дупнишката гимназия „Христо Ботев“ се класира на второ място на Областното състезание „Млад огнеборец“

 Днес на стадион „Осогово“ в Кюстендил първенците от районните състезания на МПО „Млад огнеборец“ мериха сили за излъчване на областен първенец, който ще представя Кюстендилска област в Републиканския кръг на състезанието.

Отборите бяха от ПМГ – Кюстендил, Гимназия „Христо Ботев“ – Дупница, СОУ „Христо Ботев“ – Бобов дол и ОУ „Аверки Попстоянов“ – Рила. Състезанието откри областният управител на Кюстендилска област Иван Каракашки с пожеланието най-добрият да победи.

Участниците се състезаваха в 2 дисциплини –  Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. Състезането премина при  неблагоприятна  климатична обстановка.

В крайното класиране на първо място е отборът на ПМГ – Кюстендил, той ще продължи участието в Републиканския кръг на състезанието през месец юни в курорта „Албена“. На второ място е отборът на Гимназия „Христо Ботев“ от Дупница, на трето – отборът на СОУ „Христо Ботев“ от Бобов дол и на трето – отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила.

Наградите – купи, грамоти, спортни пособия и екипи, връчиха директорът на ОДМВР комисар Елиан Стамболийски и  началникът на ОУПБЗН комисар Гроздан Христов.  Той закри състезанието, благодари на обучителите, участниците и организаторите за успешната проява, пожела успех в по-нататъшното съревнование на отбора първенец, успехи в учението на всички състезатели и добри резултати във всички поприща.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

3 Коментари на Дупнишката гимназия „Христо Ботев“ се класира на второ място на Областното състезание „Млад огнеборец“

  1. защо всяка година е отбора на гр.Кюстендил,задавате ли си този въпрос?

  2. Нима децата от останалите училища не са по- добри,може би по-добри са,но не са от окръжния град.От край време е било така,така и ще остане!Напред деца не се отчайвате!!!

  3. Хюспендил джагали!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien