Дупничанка представя дебютната си книга в родния град на 10 юни

Повестта “Пътят” е дебютната книга на дупничанката Даниела Петрова. Представянето е насрочено за 10-и юни от 18.00 ч. в заседателна зала на Община Дупница. Авторката е известна в целия регион, тъй като до 2012 година бе заместник областен управител.

Книгата разказва за пътуването от страха към вярата, от гнева към прошката, от несигурността към доверието. Пътуване, което води до онази безусловна любов, която носим в душите си още с раждането си, но която все по-трудно откриваме в себе си. В повествованието деликатно се преплитат две сюжетни линии.

Първата проследява промяната, през която преминава главната героиня – жена на средна възраст, обрулена от житейските бури, решила да се вгледа в себе си, в желанията си, в забравените си мечти. И срещата й с един мъж, който докосва душата й…

даниела петроваДругата преминава като нишка през поредица от писма, оставени от нейната баба Калина. В тях мъдростта на бабата се преплита с библейски цитати, които като ориентир водят към постигането на добри взаимоотношения, щастие и хармония. Тези две линии в сюжета вървят паралелно, докосват се и взаимно се допълват.

Повестта “Пътят” е книга-послание за истински важните неща в живота ни, за смелостта да бъдем себе си. Тя ни припомня извечните човешки добродетели – прошката, смирението, търпението, благодарността и ни дава  „рецепта” за щастие.

“Написах тази книга, защото искам да помогна и на други хора, поели по пътя към себе си, да осъзнаят знаците, да преодолеят болките и да оценят победите” – казва Даниела Петрова в предговора на книгата. – “Пътят” не може да даде готови рецепти, защото всеки преоткрива себе си по единствен и неповторим начин. Но може да ви помогне да намерите правилната посока.”

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien