Дупничанинът Славчо Шопов спечели първо място в 23-ят национален конкурс „Пътен полицай на годината“ в категорията теоретичната подготовка

Служителят в група „Пътен контрол“- Дупница Славчо Шопов се представи отлично в 23-ят национален конкурс „Пътен полицай на годината“. Шопов стана първи в категорията теоретичната подготовка. На второ място е Йордан Петков от ОДМВР Ловеч, на трето – Николай Николов също от отбора на ОДМВР Ловеч. В тази категория наградите връчи комисар Бойко Рановски – началник на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП. Припомнаме, че и през миналата 2014 година Славчо Шопов записа добро представяне. Тогава той бе в отбор с друг дупничанин Ивайло Паунов и се наредиха на трето място. По традиция дупнишки полицаи се представят отлично в тези конкурси където с призове през предишните години бяха Явор Николов и Валери Крумов. В началото на тази година Сламчо Шопов бе награден от комисар Николов за участието му при потушаване на пожара във влака София-Кулата и евакуацията на пътниците.  30 отбори от всички областни дирекции на МВР и СДВР и 2 отбора от ОДМВР – Кюстендил, участваха в конкурса „Пътен полицай на годината 2015", на който домакин бе град Кюстендил и бе организиран от отдел „Пътна полиция“ при ГДНП – МВР, СБА, БЧК, ОДМВР и Община Кюстендил. Отбори от всички областни дирекции на МВР и СДВР се състезаваха в 5 дисциплини – теоретичен изпит за познаване на нормативната уредба, оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП, състезание по стрелба, майсторско управление на мотоциклет и майсторско управление на автомобил.

policeiskosastezanie18

Конкурсът бе открит от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Сред официалните гости бяха директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски, началникът на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски, кметът на Кюстендил Петър Паунов, зам.генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, председателят на СБА Емил Панчев, областният управител Виктор Янев, представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Най-добре представилите се пътни полицаи получиха грамоти и купи. Пътният полицай на 2015 година е Николай Димитров Стойчев от ОДМВР Сливен, на второ място в генералното индивидуално класиране е Райчо Василев Сивенов от ОДМВР Смолян, на трето – Лъчезар Иванов Близнаков от СДВР. Наградите на най-добрите пътни полицаи връчи главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. В генералното отборно класиране на първо място е отборът на ОДМВР Смолян, на второ – отборът на ОДМВР Сливен, на трето – отборът на ОДМВР Ловеч. Те бяха наградени от директора на ГДНП – МВР главен комисар Христо Терзийски.

DSCN7158

Д-р Тодоровска – зам.генерален директор на БЧК връчи наградите на първенците в дисциплината оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП. На първо място е Николай Петков Николов от ОДМВР Ловеч, на второ – Янко Христов Мавродиев от ОДМВР Варна, на трето – Стойчо Стойнов Яковски от ОДМВР Пловдив. Старши комисар Елиан Стамболийски – директор на ОДМВР Кюстендил награди най-добре представилите се в стрелбата. На първо място е Илиян Митков Генков – ОДМВР Габрово, на второ – Момчил Цветанов Григоров – ОДМВР Габрово, на трето – Ивайло Григоров Богданов от ОДМВР София. Председателят на СБА Емил Панчев награди първенците в състезанието по майсторско управление на автомобил. Първото място спечели Атанас Иванов Вълчев от ОДМВР Пловдив, второто – Райчо Василев Сивенов от ОДМВР Смолян, на трето – Николай Димитров Стойчев от ОДМВР Сливен. Наградите на най-добрите мотоциклетисти бяха връчени от Даниел Войновски от ИА „Автомобилна администрация“. Първият е Райчо Василев Сивенов от ОДМВР Смолян, следван от Лъчезар Иванов Близнаков от СДВР и Яни Йорданов Вуковски от ОДМВР Благоевград. Специалната награда на БЧК бе връчена на 25-годишния полицай от ОДМВР Разград Стоян Христов Стоянов.

policeiskosastezanie6 policeiskosastezanie7

При обслужване на тежко пътно произшествие той е спасил живота на пострадалия водач с оказана му долекарска помощ. Владимир Тодоров връчи специалната награда на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи на полицайката от ОДМВР Стара Загора Женя Иванова, която бе и единствената жена-състезателка в националния конкурс. Вчера бе и Денят на превенцията. В центъра на Кюстендил бяха организирани множество прояви, свързани с пътната безопасност на децата – игри, демонстрации на техники и способи за контрол, представени бяха превантивни кампании на различни инститции и организации, предоставени много листовки с полезни съвети и играчки за най-малките. Велосипедисти демонстрираха умения по приложно колоездене. Доброволци на Младежкия червен кръст правиха обучение за оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП. С верига, която приобщи и граждани ,и участниците в конкурса „Пътен полицай на годината – 2015“, те отправиха посланието на Световния ден на първата помощ : Бъди герой! Спаси живот. Първата помощ е за всички, навсякъде!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien