Дупничанинът Георги Чараклиев кандидатства в проект на National Geografic, показващ красиви кътчета от уникалната българска природа и история

 Дупничанинът Георги Чараклиев, който е автор на сайта „Свети места“, кандидатства за участие в проект на National Geografic, който предоставя възможност да се покажат на света някои малко известни български красоти.

 Проектът се казва Еxplore Bulgaria и има за цел да представи познати и не толкова познати красиви кътчета от уникалната българска природа и история, през погледа на четирима изследователи на National Geographic Channel Bulgaria. С тяхна помощ ще бъдат заснети шест епизода по дванадесет минути, които ще разкрият, спиращи дъха с красотата си гледки, от природата на България и ще поставят четиримата герои в интересни премеждия и вълнуващи преживявания. Сериите ще представляват хибриден формат между документален филм и риалити и ще бъдат излъчени в праймтайма по NGC България.
1
 „Ще бъда благодарен, ако повече хора ме подкрепят в това начинание. До края на гласуването остават още няколко дни и ще се радвам, ако аз бъда избран да бъда един от изследователите“, сподели пред zadupnitsa.com Георги Чараклиев.

2 Ето какво е написал той и в представянето си на сайта на National Geografic, заедно със снимките, които е прикачил:  
 „Любовта ми към България като моя родина, с уникална природа и богата хилядолетна история, е дълбоко вкоренена в мен. Може би това ме подтикна, виждайки нерадостната реалност на потъпкване на историята и природата ни, едва ли не на всяка крачка, да предприема начинание в противоположна – положителна насока, с цел осмисляне и излизане от тази ситуация. Така създадох „Свети места“ (www.svetimesta.com) – сайта за църкви и манастири, свързани с българската история, който има амбицията по възможно най-обективен начин да представи на широката аудитория българската култура, с нейните големи достижения, но и моментите ѝ на упадък. Впоследствие учредих Фондация „Свята България“, която да работи за опазване, възстановяване и популяризиране на българското културно-историческо наследство. Вече пет години следвам тази мисия, при което съм пропътувал близо 100 000 км по българските земи и посетил много труднодостъпни места, минавайки през сняг, кал, дъжд и жега и достигайки до чрез дълго търсене, катерене, плуване, офроуд и какви ли не начини. Без излишна гордост, вече мога да твърдя, че що-годе съм запознат с християнските култови паметници в България, но и осъзнах, че много малко знам и знаем за тях. Проектът на National Geographic предоставя идеалната възможност да се популяризират и извадят от забвение някои уникални и почти неизвестни свети места, които освен че са носители на българската култура, са разположени в чудно живописни местности. И бъдете сигурни, че давайки глас за мен, подкрепяте каузата, а именно – да съхраним българското“.

 Всеки, който иска да подкрепи дупничанина, може да го направи на сайта на Explore Bulgaria.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

4 Коментари на Дупничанинът Георги Чараклиев кандидатства в проект на National Geografic, показващ красиви кътчета от уникалната българска природа и история

  1. Успех, Георги!

  2. Uspex

  3. bravo imame stra6no krasivi mesta koito trqbva da se vidqt i usetqt

  4. Поздравления за този млад господин, който е решил да се занимава с рекламата на нашата мила родина.Имаме уникални кътчета.Само преди няколко дни гледах клипче с еди от най известните места който имаме и дори някои не бях чувала и щях да реша, че не са в страната ни, което е тъжно.Тъжно е , че няма достатъчно реклама и туризъм, който да ни казва и показва какво можем да посетим.Пожелавам му успех и дано не спира да се занимава в тази сфера.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien