Дупничани пяха и играха с Николина Чакърдъкова на втория ден от Великден

DSC01162
 Николина Чакърдъкова зарадва дупничани с концерт на площад „Свобода“ тази вечер.

Концертът е част от турнето на певицата „Да съхраним българското“, с което обикаля градовете в цялата страна.

Въпреки дъждовното време множество дупничани се стекоха на централния площад, за да се повеселят на втория ден от Великден.

Още при първата песен пред сцената, намираща се пред сградата на Община Дуница, се изви голямо хоро, което ставаше все по-голямо с всяко изпълнение. Дупничани пяха и играха с Николина Чакърдъкова и изобщо не се стреснаха от дъжда и лошото време.

DSC01161„Много се радвам, че отново съм в Дупница. Когато започнахме да планираме нашето турне „Да съхраним българското“, всички организатори единодушно вдигнаха ръце, че трябва да посетим и вашия град. И ето, че на втория ден от Великден ни се падне да сме тук. Нито лошото време, нито нищо може да ме спре да гостувам, да пея, да танцуваме, за да ви бъде хубаво на този хубав християнски празник. В края на 2013-а година в зала 1 на НДК представихме най-новият си спектакъл – „Най-голямото богатство“. Изгледаха го близо 12 хиляди души за три дни. Всички бяха много щастливи от това, което видяха и изживяха. Тогава си казах: „Защо това да бъде само в София? Дай да тръгнем по България, за да ни видят нашите сънародници, пък и ние да видим тях. Пък ако можем да им дадем самочувствие от това, че сме българи, както и с нашия фолклор. От това по-хубаво нещо няма!“ Ако ме питате съм много уморена, дори не съм яла още и агнешко, но ще го направя следващата седмица. Хората ме питат дали не ми липсват празниците, а аз им отговарям, че ми е много хубаво, защото винаги празнувам с поне 1000, 2000, 3000 или 10 000 човека. От това няма по-хубаво нещо. Благодаря Ви, че в този дъждовен ден ни уважихте с нашето присъствие!“, каза пред дупничани Николина Чакърдъкова.

Димитър ИКОНОМОВ


DSC01143

DSC01151

DSC01157

DSC01146

DSC01145

Print Friendly

1 Коментар на Дупничани пяха и играха с Николина Чакърдъкова на втория ден от Великден

  1. Решила повече хора да видят спектакала и, не само софиянци… Много родолюбиво, но защо не споменахте появата на другаря Калфин, агитацията на Чакърдъкова за абв-то??!! Писна ми от псевдо интелигенти-родолюбци, които, разбираш ли много милеят за родината и всичко правят ей, така от патриотизъм!!! Какво страшно щеше да се случи, ако концерта беше обявен, като предизборна топурдия, както си и беше!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien