Дупничани празнуват двоен празник на 8-ми март

 Осми март е – празникът на жената!

 А те, жените, са изворът на живота, на обичта, на нежността, на добротата, на красотата… И на всичко, от което има нужда всеки един от нас! Нека поздравим нашите майки, сестри, любими, приятелки…

 На днешния ден религиозният календар отбелязва Тодоровден. И двата празника бяха отбелязани подобаващо в Дупница. Градът бе цветен и красив, разнасяха се ухания на пролетни цветя – зюмбюли, фрези, лалета, грееха карамфили, гербери, рози… На постоянно обособени за целта, но и на много временно подредени места се продаваха малки и големи букети, саксии, кошници с цветя, а цените им бяха съобразени с възможностите на всеки джоб. Купуваха ги предимно мъже и деца и бързаха да зарадват с тях скъпи за тях жени.

 Съгласни сме със схващането, че жената не бива да бъде поздравлявана и уважена само на този ден, но сме сигурни, че всеки един от нас днес е поднесъл поздрав с цвете на обичана жена.

 Честитим празника на всички дупничанки, а също и на всички именници, носещи името Тодор, Теодора, Тодорка и всички производни от тях!

 Бъдете бодри и радостни, здрави и щастливи! Нека пролетното настроение не ви напусна през цялата година!

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien