Дупничани готови да сформират отряд доброволци срещу нелегалните бежанци

Дупничани са готови да сформират отряд от доброволци, който ще има за задача да залавя нелегални бежанци. Ето какво написаха на Фейсбук-страницата си „Патриоти Дупница“: „Ние от "Патриоти Дупница" излизаме със съобщение, че при необходимост ще сформираме наш отряд от доброволци и ще отидем на границата, за да защитим като възпрепятстваме, доколкото можем влизането на нелегални нашественици в нашата родина! Наш дълг е!“

Патриотите от Дупница са провокирани от многобройните съобщения за безпрепятствено преминаване на територията на България от бежанци. През последните дни в България широко се обсъжда и случая с Динко Вълев, който залови група нелегални имигранти. "Благодарение на това, което направих за България, чух, че има "Български хелзинкски комитет". Аз не съм "ошамарил" бежанци, а съм се защитавал", заяви Динко, станал популярен с прозвището "ловец на бежанци". Динко Вълев залови група нелегални мигранти. След като е бил нападнат с голи ръце, той принуждава 11 нелегални мигранти да налягат по земята и да чакат полицията. Това го превърна в герой за едни и в престъпник за други. Чуждите медии писаха за него, а у нас "Български хелзинкски комитет" пусна жалба до МВР заради действията му. Така Динко беше призован да се яви в полицейското управление в Бургас, за да дава показания. Според редица медии кризата може да се задълбочи. „1 100 000 бежанци могат да се насочат към България', това твърди австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микл-Лайтнер, цитирана от Дойче веле. Тя настоява всички алтернативни бежански маршрути през Балканите да бъдат затворени. Само преди ден, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви: „В Гърция има около 50 000 бежанци като се очаква до два месеца броят им да нарасне до 200 000. Това е потенциална опасност за България, тъй като този поток може да тръгне към страната ни, защото гърците не могат да овладеят положението“. По думите му по Балканския път са влезнали 203 000 официално регистрирани мигранти.

Print Friendly

3 Коментари на Дупничани готови да сформират отряд доброволци срещу нелегалните бежанци

 1. Желая им победа! // 28.03.2016 в 13:29 // Отговор

  Браво!

 2. За такива,като вас, едно време имаше поправителни домове и училища.
  Та ако се чудеха какво да правят- им намираха занимания!

 3. А заради такива като написалия по-горния. коментар сме на това положе ие. Дето нищо не ги интересува и от носа си по-далеч не виждат.
  Такива момчета и в
  миналото са събуждали заспалия дух на хората и пак се е намирал някой да ги плюе.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien