ДОБРА ПОЛИЧБА В ДУПНИЦА! Две раждания „осуетиха“ традиционния за днес ритуал

Снимката е илюстративна.

Като изключително добра поличба на връх днешния ден, който е празник на родилната помощ, приеха трите раждания в двете болници на Дупница. Всяка година, винаги в 11 часа на днешния ден от Община Дупница посещават двете родилни отделения с традиционните за провеждането на ритуала атрибути, сладки, питки и баници, но до спазване на традицията, така и не успя да се стигне. В общинската болница се чакаше да приключи раждане и ритуалът бе отложен с 20-ина минути. Буквално със започването на традиционното поливане на ръцете от най-младата майка, се наложи по спешност целият екип да влезе за…ново раждане. "Благодаря на всички, които бяха отговорни за ремонта в отделението и специално държа да поздравя бригадата, която работеше. А това, че няма да можем да направим ритуала на днешния ден, точно заради раждания е изключително добра поличба, че ни чакат много бебета през тази година. От 3-и януари всеки ден имаме раждания, дано така да продължава, а аз и колегите нямаме нищо против", каза д-р Попов. 17 са проплакалите от началото на годината в общинската болница, което не се е случвало много отдавна.

По традиция, следващото посещение бе в другото болнично заведение в града, където ритуалът се прави по стар обичай. Но и там се стигна до същата ситуация и преди стартирането му, се наложи целият екип да влезе спешно за раждане на поредното бебе на Дупница. "По-хубава поличба от това, няма накъде. Явно Дупница е орисана тази година да има много бебета. Аз за първи път щях да присъствам на този ритуал, но явно ще трябва да изчакам година", коментира гл.специалист "Култура" към Общината и диригент на мъжки хор "Св.Иван Рилски" Таня Камбурова. Именно тя през 2014 година, роди първото бебе на Дупница.

Поздравителни адреси от кмета инж. Методи Чимев получиха работещите и в двете родилни отделения.

Print Friendly

1 Коментар на ДОБРА ПОЛИЧБА В ДУПНИЦА! Две раждания „осуетиха“ традиционния за днес ритуал

  1. Към статията бих добавила,че д-р.Динов и неговият екип са много добри специалисти. Лично аз имам три деца,две от които да родени секцио при него.Страхотен лекар и човек.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien