До 150 лева глоба, ако палиш стърнища без надзор в Дупнишко

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев издаде заповед, с която регламентира опазването на горския фонд и земеделските земи, предвид предстоящото им „почистване“. Забранява се изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи, да не  се извършва паленето на горими отпадъци до сградите, горски масиви, слогове и крайпътни ивици, да не се извършва палене на горими отпадъци при наличие на вятър. При необходимост от палене на горими отпадъци, огньовете да не се оставят без наблюдение и неизгасени, като за всеки конкретен случай да се предвидят средства за гасене – съдове с вода, лопати и тупалки. 

Почистването на сухи треви и растителност, храсти и горими отпадъци около сградите, складовете за товарни материали и сервитутни ивици на пътищата, ЖП-линиите, електропроводи и газопроводи, трябва да става контролирано.

Гражданите трябва да оказват съдействие на органите на РУ на МВР- Дупница за откриването на нарушителите на противопожарните правила в горите и земеделските имоти. На нарушителите ще бъдат налагани санкции от 50 до 150 лв., съгласно  Наредбата за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на община Дупница.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien