До 15-ти септември ще бъде ремонтирана опасната оградата на ОУ“Св.св Кирил и Методий“ в Дупница

Опасната метална ограда на ОУ“Св.св Кирил и Методий“ в Дупница ще бъде ремонтирана до началото на новата учебна година, това увериха от Общинска администрация, след подадено питане от читател на zadupnitsa.com. Оградата се намира от към улица "Ал. Батенберг“ и около 30 метра от нея липсват, а друга част е пред рухване, от което може да пострадат деца.

 IMG_0379IMG_0383

Ето какво написа на редакционата ни поща нишият читател:“ Много се зарадвах че все пак някой е помислил за това че, първо ограда няма и ще бъде поправена но, уви нищо, а 15-ти септември наближава.“ Припомняме, че в края на юни Община Дупница избра изпълнител на дейностите и това е дупнишката фирма "Меридиан" ЕООД. Тя бе единствената подала документи за участие в процедурата по избор на изпълнител с оферта от 23 685,50 лева без ДДС.

 

 

 

 

В сигнала се засяга проблема и с част от двора на училището:Окаян е вида на предния двор на училището. Бурени вместо зелената площ да не говорим, че е пълен змиярник, трева до коляно мръсотия, на пръв поглед като погледнеш все едно там не е имало учебен процес от години и деца. Лелките който седят там по цял ден вместо да подпират стола могат да вземат по една мотика и да свършат малко работа срамота е това училище с този голям двор да прилича на не знам как да го определя!!!“, пише още в сигнала до zadupnitsa.com. IMG_0381 IMG_0382

Както е известно преди няколко дни със заповед на кмета на Община Дупница, инж Методи Чимев е създадена комисия от общински служители, която да извърши проверка за състоянието на дворовете и спортните площадки на общинските училища и детски градини. Комисията включва еколог, представител на строителен отдел и специалист по образованието.Кметът на Дупница инж.Методи Чимев е дал срок до 04.09.2015 г. за работа на комисията с цел до започване на новата учебна година да бъдат отстранени всички нередности, застрашаващи живота и здравето на децата.

Още по темата : ТУК

Print Friendly

2 Коментари на До 15-ти септември ще бъде ремонтирана опасната оградата на ОУ“Св.св Кирил и Методий“ в Дупница

  1. дупничанин // 30.08.2015 в 21:31 // Отговор

    Това окаяно състояние на двора на училището е от много години и със сигурност вина за това няма изключително загриженият,отговорен и вечен директор!Той е за пример на всички негови колеги!Професионалист до мозъка на костите си.От 20 години е директор и дано да е още 20,за да може да изпълни мисията си.

  2. prez tezi ogradi monava hora naprqko q ne gi pipaite °•°

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien