Днес в Дупница нямаше температурни рекорди. Утре сутрин ни чака слаб сняг и възможни поледици

През следващото денонощие над страната ще премине  бърз студен атмосферен фронт, като ще нахлуе студен въздух и през нощта над Западна България и в частност Дупница ще превъли слаб сняг. Снеговалежа се очаква да спре около обяд на 12 януари. В понеделник сутринта  в Дупница температурите ща са в диапазона от минус 2 до минус 4 градуса, което ще доведе и до заледяване.

  В по-голямата част на страната максималните температури, към 14:00 часа днес 11 януари бяха плюс 15 и плюс 20 градуса. В Ловеч е измерена температурна стройност от плюс 22 градуса. Максималната температура, която е била отчетена във Велико Търново, към 14:00 часа, е плюс 21 градуса. По-ниски се задържаха температурите в югозападните райони – от плюс 7 до плюс 12 градуса.

Температурата в Дупница обаче не надхвърли 7 градуса, но и това бе достатъчно да се размръзнат голяма част от улиците.  Температурата в София, към този час е била плюс 11 градуса.

От НИМХ обявиха, че отчетените температури са високи за този период от годината, но все още няма подобрени абсолютни максимуми за месеца.

През следващата седмица максималните температури в Дупница ще бъдат в диапазона от +6 до +10 градуса. Минималните сутрин ще варират от -2 до -7 градуса, като най-студено се очаква да бъде сутринта във вторник 13 януари : -7 градуса.

Каква бе прогнозата на zadupnitsa.com миналата седмица ТУК

 

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien