Дизелът в Дупница удари рекордните 2,42 лв за литър

Рекордната цена от 2,42 за литър дизел удари преди няколко дни Дупница. От 2 години, градът "се гордее" с най-високата цена на основите горива по големите вериги от бензиностанции. Разликата в цената на същите вериги в другите краища на държавата е с разлика до 17-18 стотинки по-ниско за литър. Странното е, че само на 30-ина километра от Дупница, в Самоков например, същите вериги предлагат за литър дизел цена от 2,28-2,30 лв.

Градът е сред лидерите и по брой автомобили на глава от населението. На 1,8 жители на общината се пада по един автомобил, без в тях да се включват, разбира се, возилата, които се продават в автокъщите. Логично обяснение за високата цена на дизела едва ли има.

Преди около 2 години в социалогическо проучване, Дупница изгря като градът с най-скъпото гориво и оттогава не слиза от челната позиция. На база 19 продукти за всекидневно ползване (храни, горива, дрехи и т.н.), Дупница се нарежда на 7 място в страната за най-скъп град. В същото време, противно на тази класация, средната работна заплата в общината, нарежда Дупница между 30 и 40-о място в България. по отношение на данъците, Дупница е сред 5-те с най-ниски ставки в страната.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien