Дискутираха състоянието на доброволните формирования в Кюстендилска област

Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев председателства провелото се заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. По думите му стана ясно, че към момента на територията на област Кюстендил в деветте доброволни формирования към общините има 108 доброволци. В заседанието участваха още главният секретар на Областна администрация Кюстендил Гергана Михайлова, кметът на Дупница инж.Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров, градоначалникът на Сапарева баня Калин Гелев, както и други кметовете на общини и оправомощени техни представители от областта, директорът на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", началникът на областната дирекция на МВР, шефът на центъра за спешна медицинска помощ и ръководители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт.

Присъстващите се запознаха със състоянието на доброволните формирования във всяка от общините в област Кюстендил, участието им в дейностите за защита на населението при пожари, бедствия и други извънредни ситуации, както и с активизирането на процесите по набиране на доброволци, особено в отдалечените от основните части на Единната спасителна система населени места. Подробна презентация по темата представи Ивета Борисова, началник на Оперативният център към РСПБЗН- Кюстендил. Тя запозна членовете на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия с промените в Закона за защита при бедствия

Членовете на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия бяха запознати с изготвения национален план за противодействие на тероризма и с предстоящото изготвяне на областен и общински план за противодействие на тероризма.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien