Делото за отнемане имуществото на Братя Галеви гледаха в Кюстендил, разпитаха и Дангов за срещите му с тях в Ресилово (ОБНОВЕНО)

Съдът в Кюстендил заседава по делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, предаде радио Фокус. Повече от четири месеца, след последното заседание по делото, днес процесът продължава. Очаква се да продължи събирането на гласните доказателства, като в тази връзка в съдебната зала показания трябва да дават един свидетел на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, както и четирима свидетели, поискани от процесуалния представител на едно от дружествата. В предходното заседание към делото беше вписан като свидетел и президентът на Локомотив Сф Николай Гигов, чието име фигурира като заемодател на парични суми на Пламен Галев и Ангел Христов. Той трябва да отговаря на въпроси за сумите, времето на сключване на договори за заем и други. Освен това ще бъдат изслушани становищата на специалистите, относно назначените съдебно-технически експертизи. Искът срещу Пламен Галев и Ангел Христов е на обща стойност 4 250 189 лева и касае девет луксозни автомобила, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководена на престъпна група.

Окръжният съд в Кюстендил прие заключенията на две от назначените експертизи по делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, предаде радио Фокус преди минути. Едната се отнася за истинността на положени подписи в договори за заем. Втората е във връзка с цените на притежаваните от дупнишките бизнесмени автомобили. Заключението на експертизата, методиката при определянето на средните цени на возилата, сред които и бронирани такива, бяха обект на множество въпроси от страна на особените представители на ответните лица по делото.
Вещото лице обясни подробно по какъв начин и от къде е правило справки за цените, какви коефициенти са ползвани, както посочи, че не е правен цялостен оглед на наличните автомобили, защото те са били заключени, а това не е било и обект на поставената задача. Стана ясно, че част от моторните превозни средства са били бронирани, а повечето от тях са и от най-висока степен на лукс. Бронирането пък оскъпявало с 1/3 от пазарната цена самия автомобил. Защитниците по делото получиха правото да зададат допълнителни въпроси и да поставят още задачи на вещото лице, изготвило автотехническата експертиза. Вещото лице, назначено да извърши оръжейната експертиза, не се яви.

В съдебната зала бяха разпитани двама свидетели, сред които бившият кмет на община Дупница Първан Дангов. Той даде показания относно познанството си с Пламен Галев и Ангел Христов, като посочи, че се е виждал с тях и в имението им в село Ресилово, но няма информация кой е финансирал строителството на жилищните сгради в имението, както и кога са строени те. "„Познавам ги като граждани на Дупница, от 2003 г. когато станах кмет. Те имаха активна гражданска позиция по отношение на местното самоуправление в Дупница и имаха влияние върху група общински съветници от дясно , формираха мнозинство в Общински съвет начело с тогавашния председател Панчо Панайотов.Бил съм на срещи в Ресилово заедно с двама вече покойници- Маргарита Панева и Кирил Ангелов. Нямам информация кога е строено имението и какви постройки точно има в него, Ресилово е на територията на Сапарева баня", заяви пред съда Първан Дангов, цитиран от Дарик.

Стана ясно, че другият вписан свидетел Николай Гигов не е открит на посочените адреси и призовките са върнати. За следващото заседание той отново ще бъде призован. По делото са изпратени искани материали от Кипър, които в момента се превеждат на български език. Ще бъде изискана информация от Министерство на правосъдието относно изпълнението на съдебни поръчки за разпит на трима свидетели, живеещи в чужбина. Следващото заседание е насрочено за началото на месец юли.

 

Print Friendly

14 Коментари на Делото за отнемане имуществото на Братя Галеви гледаха в Кюстендил, разпитаха и Дангов за срещите му с тях в Ресилово (ОБНОВЕНО)

 1. Добре де нали Дангов беше срещу Галевите и се отричаше от тях.Май май ясна работата стана

  • „… имаха влияние върху група общински съветници от дясно , формираха мнозинство в Общински съвет начело с тогавашния председател Панчо Панайотов…“
   Май май……не са били нито с БСП ,нито с Дангов…..Май май не ви се иска да стане ясна работата.

 2. Дупничани каква стана тя – Галеви направиха Дангов кмет после той се обърна срещу тях. Е сега лъсна всичко. Слави Павлов и Ибришимов се возеха гордо в джиповете им на изборите. Няма да се учудя ако сега се обърнат и те срещу Галеви. Но е нормално, защото за разлика от Братя Галеви които са мъже и хора на честта и достойнството то другите поплювковци са интересчии и стотинкари. Ето ви ги хората лицата и лидерите на Бсп в Дупница

  • eeee carvul nali si spomnish ch ako nesi tehen chovek zagivash tese biaha pomislili che sabfeodali anali znaesh che feodalnata sistema za iztionskite hora tq nesystesvuva
   ]

  • Когато Дупница,като община задлъжня с милиони и се разпродадоха общински терени ,Дангов не беше кмет!!!!! А дали не беше вече кмет именно , за да може да се случат тези неща?

 3. Нали отричаше да си ходил в Ресилово бе пиянде нещастно. Като се кандидатира за кмет ги плюеше та дъжд валеше всеки ден над Дупница. Даже до имението им не знаеше как се стигало. Лъжец долен. А кой ти вдигаше бариерата – оня с куклата Гущеров нали и той после се отрече от тях. Какви сте копелдаци

  • Като кандидат кмет,казваш Дангов плюел Галеви.Е как бре умници,хем ги е плюел,като кандидат кмет ,хем твърдите ,че Галеви направили Дангов кмет? Я си координирайте плюнките,че ставате смешни! Най-успешния кмет в Дупница и най-честния,имащ смелостта да се изправи срещу феодалите беше и ще бъде ДАНГОВ!

 4. то си е ясно // 29.04.2015 в 14:57 // Отговор

  Всички от БСП подкрепяха братята и братята си ги издигаха за кметове и депутати! Това е истината!

  • Нещо си объркал годините ,защото кмет на БСП не е имало от 2 мандата,след Дангов,именно ,защото БСП се отдръпна от Галеви и техните методи.2008 – АТАМАС ЯНЕВ,точно тогава Галевци еднолично държаха властта в Дупница. 2011 МЕТОДИ ЧИМЕВ-Галевци бяха яко в играта на общината,общинския съвет и всички общински дела. КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА….БЕЗСРАМНИЦИ!

 5. Дангов спечели изборите 2003 година БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГАЛЕВИ. ТЕ МУ КУПИХА ИЗБОРИТЕ И ИЗКАРАХА ЦИГАНИТЕ ПОД СТРОЙ ЗА НЕГО. И ти много добре го знаеш комунистическо тролче. Да не забрави,че той ги награди за ЛИЧНОСТИ НА ДУПНИЦА. И после той се обърна срещу тях,когато се помисли,че е НОМЕР1 и вече може да е недосегаем. Реши,че това ще му е голяма реклама преди изборите за ВТОРИ МАНДАТ. Ама на тебе анонимнико няма да ти обяснявам, защото си облъчен комсомолски секретар. А за твоя информация припомни си, ако искаш де, зад кой бяха застанали на изборите 2011 година и разхождаха като панаирска мечка из града в джиповете си – твоите гурута Станислав Павлов и Иван Ибрикчимов.
  Айде със здраве си остане. Хората помнят, виждат и не ги мисли за толкова глупави

 6. Нещо си се заблудил.В джиповете се возеха точно тея дето спечелиха изборите.Нали не си изпаднал толкова в заблуда,че да мислиш за възможно ,някой да спечели изборите,ако феодалите не искат,при все,че нагласата на обществото бе на кантар?

 7. Инртересно че и другаря служител на Държавна сигурност Милошов там бе. В името на властта е готов като комуне на всичко. Пич, май ти затвориха устата, а? 🙂

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien