Делото срещу „братя Галеви“ за незаконно придобито имущество отново ще се гледа днес в Окръжен съд Кюстендил

Заседание по делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, е насрочено за днес в Окръжен съд – Кюстендил.  Общата стойност на предявения иск е 4 250 189 лева, като по-голямата част от сумата се претендира към дупнишките бизнесмени. До момента няколко пъти гражданското дело беше отлагано от съда, а след това и спряно заради очакване на тълкувателно решение от върховните магистрати, касаещо предявения иск срещу Пламен Галев и Ангел Христов. На последното заседание, провело се на 15 септември съдът в Кюстендил даде ход на делото за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов, техните съпруги и контролираните от тях дружества, предаде като като особен представител по делото беше вписан адвокат Ана Кьосева, която ще защитава интересите на Радмила Христова. В същото време беше заличен от списъка с особени представители адвокат Нели Икономова, защото тя вече не упражнява тази професия. В рамките на заседанието бяха правени възражения и допълнения по проекта за доклад на съдебния състав, след което той беше приет. Бяха приети и множество доказателства, представляващи договори за наем и за заем, служебни бележки и справки. В същото време по част от тези доказателства бяха назначени съдебно-графологични експертизи, които да установят тяхната истинност. За договорите бяха изискани и допълнителни справки от нотариусите в град Дупница. Представителите на комисията поскаха документ за разкриване на информация за движението на суми по банкова сметка, което до момента не е направено. Освен това бяха назначени няколко експертизи за оценка на недвижими имоти, автомобили и оръжие. В рамките на заседанието бяха вписани и свидетели по делото, които вече са разпитани.  Съдът на 15 септември одобри и разпит на свидетели от Кипър, Гърция и Сейшелите. Комисията оттегли искането си за лично явяване в съдебната зала и отговор на поставени въпроси от страна на Пламен Галев и Ангел Христов.

Припомняме, че Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност  внася на 17 септември 2012 г. иск в окръжния съд в Кюстендил за отнемане на имущество от Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества на обща стойност 4 250 189 лв. В него влизат девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 – Ангел Христов. На конфискация подлежат и недвижими имоти в село Ресилово, община Сапарева баня, както и сума над 800 000 лв. по банкови сметки. Искът за отнемане на имуществото в полза на държавата е предявен след като наказателното производство срещу двамата приключва с влязла в сила осъдителна присъда. По искане на комисията през 2009 г. са наложени обезпечителни мерки върху имуществото, които са обжалвани пред Апелативния и Върховния касационен съд. И двете инстанции са се произнесли в полза на комисията. Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за общодържавно издирване от 9 май 2012 г. , както и за международно издирване с червена бюлетина.

 

 

Print Friendly

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Ще разпитват босът на Локо Сф Николай Гигов по делото за отнемане на имуществото на „братя Галеви“ | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, А

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien