Действията за изграждане на депо в Джерман замразени

Красимир Георгиев (вляво)

Община Дупница замразява всички действия по реализацията на Центъра за преработка на неопасни отпадъци край Джерман. Това обяви на пресконференция днес зам.кметът Красимир Георгиев. "Решението е на кмета г-н Чимев. Община Дупница иначе имаше две възможности – да поиска предварително изпълнение на проекта и да започне реални дейтвия по реализацията и втората възможност, която в крайна сметка избираме е да се замразят всички действия по проекта до крайното и окончателно решение на всички съдебни инстанции", заяви Георгиев.

„Жителите на Джерман могат да сезират всички съдебни инстанции. Техните аргументи ще бъдат разгледани и съдът ще реши дали сме си свършили добре работата, като сме подготвили един добър европейски проект, който отговаря на всички европейски и екологични изисквания, или не" допълни Красимир Георгиев. Той разясни, че в Пернишкия административен съд е подадена жалба от Сдружение „Бъдеще за Джерман", с което се обжалва положителното становище за изграждане на Центъра за третиране на неопасни отпадъци.

Отлагането във времето пък на практика означава нови финансови санкции за Община Дупница в размер на над 500 000 лева годишно.

Print Friendly

1 Коментар на Действията за изграждане на депо в Джерман замразени

  1. КОЙ ще плаща глобите будали???????

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien