Дъщерята на екскмет на Дупница е новият зам.министър на правосъдието

Дупница има заместник-министър на правосъдието. Със заповед на премиера Бойко Борисов от днес заместник -апелативният прокурор Красимира Филипова заема престижния пост, информира struma.com. Филипова е дъщеря на последния кмет на Дупница преди демократичните промени Алекси Тасев. Тасев е бил един от най-успешните кметове на своето време.

Красимира Филипова e завършила гимназия "Христо Ботев" в Дупница, след което следва в Софийския университет „Право“ през 1999 г. Има магистърски степени по “Международни отношения – право на ЕС” от СУ “Св. Климент Охридски” и по „Европейски науки – право на европейската интеграция“ от университета Нанси – Франция.

Дупничанката има 14 години трудов стаж в областта на правото. От 2001 г., тя работи в системата на прокуратурата, а от началото на 2014 г. е заместник-апелативен прокурор в Апелативна прокуратура–София.

Красимира Филипова има богат опит в наказателното право и наказателния процес, включително в областта на изпълнение на наказанията. От 2007 г. до сега е със статут на временен преподавател в Националния институт на правосъдието.

Нейни колеги юристи с практика в столицата коментираха, че тя е един от най-качествените професионалисти в системата.

Бащата на Красимира – Алекси Тасев е кмет на Дупница в периода 1985-1989 г. През мандата му е завършен строежа на ГУМ, градската библиотека и Домът на техниката. Приключен е първият етап от деривацията „Джерман” и е започнат втория етап. Привършва се разширението на поликлиниката, модернизира се хлебозавода със сладкарски цех и цех за боза. Построени са хлебопекарни в селата Дяково и Джерман, селскостопански комплекс „Малтехагро” и магазин за месо при ж. п. гарата. Извършено е благоустрояване на зоните в централната градска част. Реконструирана е къщата-музей „Станке Димитров”. Започва се строителството на пречиствателна станция за питейна вода и няколко водоема над града. Финансира се и започва строежа на нова болница с капацитет 700 легла. Изградени са подпорни стени на реките Джерман и Бистрица. Продължава строежа на надлеза при „Байкал”. Завършена е входната магистрала „Самоковско шосе”. Построена е оцетната фабрика „Винпром”.

Алекси Тасев е председател на създаденият през 2013 година клуб „Ценители на писменото слово Подп. Димчо Дебелянов".

Той е и автор на две книги за легендарния футболен отбор „Марек” – "ФК „Марек”. 25 години в „А” РФГ" (статистика и коментари) и книгата "ФК „Марек” (история, статистика, коментари). Първата издадена през 2004 г. и втората – през 2011 г.

Print Friendly

3 Коментари на Дъщерята на екскмет на Дупница е новият зам.министър на правосъдието

  1. Това че Красимира ще заема важен пост в системата е добре , НО това че е от ДУПНИЦА /Галеви , Карамански , Златисти и др. „МИНИСТРИ““/ МАЛКО МЕ ПЛАШИ!

  2. Ха сега кажете, че не ни управляват комунисти…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien