Държавата отпуска близо 6 млн. и 400 хил. лв. за изграждането на социални жилища в Дупница

 Социални жилища в Дупница все пак ще има, съобщиха от Общината. Кметът инж. Методи Чимев подписа анекс с Министерството на регионалното развитие на 16 декември тази година за сумата от 6 397 746, 32 лева за изграждането на социални жилища на територията на община Дупница. Обособената площ за това са земите на бившите казарми. В планираните 15 сгради ще бъдат настанени 150 домакинства, които са уязвими малцинствени и социално слаби групи от населението на община Дупница.

 Както е известно, през миналата година Община Дупница спечели един от 4-те пилотни проекта, одобрени от Оперативна програма „Регионално развитие“ заедно с Девня, Видин и Варна, като отпусната сума бе 5 млн лева.

 На обявената тогава поръчка за избор на изпълнител обаче не се яви никой, а причината бе в недостатъчния финансов ресурс за изграждането на подобно мащабно начинание. По молба на кмета инж. Методи Чимев до Оперативна програма „Регионално развитие“ за увеличаване на сумата, комисия от ОПРР установи, че наистина тази сума е недостатъчна и осигури допълнително финансиране в размер на още 1,3 млн лева.

 Отварянето на документите на подалите фирми за участие ще стане на 9 януари 2014 година. До края на месец май 2015 година, въпросните жилища трябва да са изградени и въведени в експлоатация.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

6 Коментари на Държавата отпуска близо 6 млн. и 400 хил. лв. за изграждането на социални жилища в Дупница

 1. Това да се чува. Писна ми само да чета за кражби и запори на сметкизаради Галеви. Голямо брво за Чимев

 2. Поздравления. Дано се сбъдне реализацията. Това ще реши сериозен проблем на много семейства

 3. Това заради мръсните цигани ли се прави?Ако е заради тех хич не ги тройте

 4. Охоо журналистите я вижте тук:
  http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=1158261

  • Анонимен // 20.12.2013 в 0:05 // Отговор

   За тия, които преписват успеха на този проект на Галеви и Янев,не е лошо да знаят, че тогавашните управляващи бяха тотално оплескали нещата, които сегашните най-после успяха да оправят. Предишните бяха заложили нереално нисък бюджет за изграждането на жилищата, поради което ни се яви нито един кандидат да строи. Предишните не бяха предвидили пари за съпътстващата инфраструктура, които сегашните осигуриха. Предишните надраскаха страница и половина с фантасмагории, които струваше две години на сегашните да приведат във вид, годен за изпълнение. Проектиране на жилищата и на инфраструктурата, осигуряване на финансиране, преговори с министерстватаза актуализиране на недостатъчния ресурс и т.н., това всъщност е само малка част от свършенето, го направи екипа на Чимев. Така че галевци и комунистите да замълчат. Браво на Чимев!

 5. Анонимен // 20.12.2013 в 8:41 // Отговор

  Е кво да видат.Избрали са ни в края на мандата на ония и то на случаен принцип, а после Чимев и екипа му са направили всичко. Айде стига омаловажавахте постигнатото на този кмет. Най успешния е и трябва да гопризнаете

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien