Да посрещнем 3-и март в Дупница с народни носии и облекла от преди 140 години

Ясна е вече програмата за честването на 140 години от Освобождението на България от турско робство. На 3 март на пл.Свобода ще бъде честван празника. "Нека придадем духът на онова време. Всеки който има възможност да се облече в народни носии или облекла, които са били традиционни за онова време", приканиха от Общината.

В 11.00 часа, програмата ще започне с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на Опълченците, а четвърт час по-късно ще бъде тържественото вдигане на Българското знаме. Веднага след това ще започне концертна програма на площад "Свобода" с участието нат танцов състав “ Терпсихора”, танцов състав “ Божи дар", ВС “Артпоп”, Детска вокална група при ОУ “Евлоги Георгиев”, Фолклорно трио “Авлига”, Танцов състав “Зора”, Смесен хор “Рилски звуци”, "Балетна школа" и други.

В 12.00 ч. пък ще бъде открита „Ексцерпции” – изложба на Исторически музей в Околийска къща и „Панагюрище”-„Repetitorium”, живопис на Олга Брадистилова. В Заседателната зала на Общински съвет от 13 часа започва конкурс-рецитация, под надслов "Свобода или смърт юнашка".

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien