Д-р Радослав Радославов : Новият ляв проект е надежда за спасението на България

Д-р Радослав Радославов е един от изявените политически анализатори. Ето неговият коментар пред zadupnitsa.com по темата : Коя е надеждата за спасение на България ?

С резултата от парламентарните избори успешно завърши прехода на БСП към третостепенна политическа сила. Ретроградната линия на поведение, наложена от Станишев и компания превърна  столетницата в партия на спомена, чиито основни мероприятия са честване на юбилейни годишнини, представяне на мемоари и последно прощаване с другари. Изолационизмът, чувството за библейска изключителност, надменността и арогантността в отношенията с близките по идеи политически партии окончателно подпомогна фрагментацията и разлагането на традиционната българска левица. Каква претенция и каква гротеска – „БСП – лява България” в условията на повсеместна бедност и олевяване се оказа с подкрепата едва на половин милион избиратели!? И това беше повече от неизбежно. Разломът между дебеловратите представители на олигархията и номенклатурните величия в партийната върхушка и верните  привърженици на Социалистическата партия, едва преживяващи със скромните си пенсии и заплати достигна катастрофални размери!

Обикновените и честни социалисти и техните симпатизанти отдавна не виждат в очите и делата на червените избранници болката за България и нейния изстрадал народ. Намаляването на политическото значение на БСП обаче не е най-лошото. Какво толкова се е случило – една партия с такава дългогодишна история започва постепенно да изчезва от политическия небосклон?!

Страшното е , че всички леви парчета (нови и стари) взети заедно не могат да се доближат до 1/3 от електоралния потенциал на лявомислещите български граждани.

И това е така, защото липсват Вяра, Доверие и Политическа воля, че е възможно в днешните комерсиални времена безкористно да се появи интегрална политическа формула и идеология, която органично да спои отделните съставки на левия потенциал, с нов харизматичен лидер  и екип от истински съмишленици!

Новият ляв проект е Надежда за спасението на България.

Въпреки многобройните  напъни и инициативи той не може да се появи и утвърди под ръководството на бившите номенклатурни кадри, изкусно усвоили ролята на леви политически реформатори.

Още по темата : 27.05.2014 – Грандиозното свличане на левицата няма да спре с тези избори

Print Friendly

4 Коментари на Д-р Радослав Радославов : Новият ляв проект е надежда за спасението на България

  1. Пари ли ви дават да го пускате тоя идиот Радославов?

  2. tova dr drygar

  3. I toya e bolen mozuk…

  4. Povrushta mi se neshto?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien