Д- р Иван Ибришимов: Държавата трябва да подпомогне черешопроизводителите от кюстендилско

13322129_1132734653456016_4739939720590591365_nПо инициатива на народният представител д-р Иван Ибришимов Земеделски стопани от област Кюстендил имаха среща с депутати от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Народното събрание. Поводът бе, че близо 70% от цялата реколтата от овощните насаждения в кюстендилско е унищожена в резултат на необичайни климатични условия и измръзване през месец април. "Надявам се на адекватна реакция от страна на държавата, на фона на това, което се тръби за увеличените постъпления в бюджета, за спрените контрабандни канали, тя е длъжна да помогне на земеделските производители на череши от Кюстендил и региона. Към момента няма нормативна уредба, но трябва да се реагира при тези извънредни обстоятелства и да се направят необходимите законодателни промени за в бъдеще", каза пред Дарик д- р Ибришимов. "БСП пое два ангажимента към земеделските производители от Кюстендил", заяви пред журналисти в НС народният представител Светла Бъчварова. Първият ангажимент поет от социалистите е да обърнат внимание на Министерство на земеделието и храните, че има технически възможности, министерството да осигури извънредна помощ, свързана с покриване на част от разходите. Вторият е свързан с проблемите на земеделските стопани със застрахователите. Бъчварова коментира, че застраховането се осъществява за слани и измръзване след 20 април, когато от слана почти няма риск, а и се покриват много малка част от загубите на земеделците. Депутатът заяви, че се застраховат площи, а не продукция. „Законодателството в тази сфера също е обект на нашето внимание", каза Бъчварова. По думите й трябва да има защита на тези, които претърпяват загуби от необичайни условия. Бъчварова обясни, че в Кюстендил преобладават малките семейни стопанства – от 50 до 100 декара. По думите й, при така създалата се обстановка тези производители ще фалират и няма да могат да възстановят и направените разходи.

Print Friendly

2 Коментари на Д- р Иван Ибришимов: Държавата трябва да подпомогне черешопроизводителите от кюстендилско

  1. Дърт комунист // 01.06.2016 в 22:58 // Отговор

    Зъболекарчето, Държавата – това означава ние, които плащаме данъци и твоята тлъста заплата. От къде на къде ще плащаме и на черешарите? Да са се застраховали. Като правят луди печалби, дават ли ни нещо?

  2. Вадиш пари и помагаш. Не ние, ти. Стига с чужди пари сте плащали сметки. Никой не ти пречи да им помагаш, ако имаш желание. Само, че – сигурен съм – когато се стигне до плащане от теб – тогава ще заговорим – държавата да помогне. На мен държавата какво ми помага за моя бизнес, че аз да помагам на черешарите? Плащат ли те данъци, за да може, когато аз съм в нужда да ми се плаща? Не, никой не го интересува за мен, но понеже ти си решил, че ще се правиш на демагог пред раята – дай да платите нещо. Не. Плати го ти.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien