Членове на „Патриоти Дупница“ се включиха в почистването на учебния център по родолюбие в…Марково

4-ма членове на "Патриоти Дупница" се включиха в деня на голямото почистване като доброволци в детския център "Иглика", край село Марково, който в скоро време ще отвори врати. Стопанин на центъра е Ивайло Шопски, който стана известен с пътуващото читалище "Бащино игнище". Кирил Кирилов, Стоян Николов, Стефан Цеков и Любо Петров се присъединиха към почистването и през целия ден участваха в подготовката на центъра, чиято задача ще бъде в следващите месеци и години да обучава учениците на родолюбие.

Центърът е занемарен от години и 4-мата заедно с още няколко доброволци от други патриотични организации в страната, събраха над 2 тона отпадък. Това е едва вторият център, който ще учи децата на родолюбие, след като такъв вече бе открит в курорта Боровец. "Там бяхме заради идеята и предназначението на центъра. Няма значение, че е далеч от Дупница. За добрите намерения и резултата, който очакваме там, разстоянието не е от значение", коментира Цеков.

21557546_10207958426677629_1371656259576038782_n

Print Friendly

1 Коментар на Членове на „Патриоти Дупница“ се включиха в почистването на учебния център по родолюбие в…Марково

  1. Поздравления за Дупничаните .С пожелание да помагат в Община Дупница ,а не в Община Самоков.По принцип Вашите инициативи са много благородни и родолюбиви.Пожелавам Ви успехи във всички начинания и Ви се възхищавам. От Дупничанин.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien