ЧИТАТЕЛСКО! Защо политиците ни мълчат за 5 юни 42-а, дата коствала смъртта на над 60 дупничани

Шайка идиоти, живеещи от парите на нас, забравиха една черна дата в българската история. Една дата, коствала впоследствие смъртта на над 4200 българи и още толкова тежко ранени и останали инвалиди за цял живот. Над 60 са само жертвите в Дупница, а според други са дори 171, но това е работа на историците. Една дата, която е вписана с бели краски в историята на САЩ и Великобритания, и дата, която ще остане с черни краски в тази на България. Дата, която услужливо 240 идиоти от Народното събрание премълчаха. За пореден път, за поредна година с уклончиви отговори на принципа мрън-мрън… Иначе за декларации и за патриотизъм, всички са умрели да се изказват и тъпанчат. И то какви декларации – да се натегнем на Турция, да се натегнем на Обама, да се натегнем на…всеки който си поиска. Да ме извинявате, ама не сме се одупили само на Албания, не за друго, а защото още не са си поискали, ама както е тръгнало покрай Македония, и това ще стане.

От пусто натягане на Ердоган и ДПС през годините не се писаха декларации за "османско присъствие", "нашествие" и какво ли още не, само и само да се отречем от смъртта на десетките хиляди българи, а може и би над сто хиляди, загинали под ятагана на османците. Политически утрепки, които са готови да се отрекат от 5-вековно робство в името на това да бъдем угодни някому. За да стигнем дъното в учебниците по история на България да четем как мюсюлмани и българи живеели задружно, обменяли обичаи, песни, слова… Няма Батак, няма Перущица, няма Копривщица… Левски е престъпник, Ботев терорист…

Та в това ни бива, и то много ни бива.

Така, както отново премълчаваме една дата – 5 юни. Годината е 1942. САЩ обявява война на България. НЕЗАВИСИМО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ САМО, ЧЕ НЕ УЧАСТВА В БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ, НО И ОТКЛОНЯВА ТЕЗИ ИСКАНИЯ ОТ ГЕРМАНИЯ. Това не пречи на "героите" от САЩ и Великобритания да покажат цялата си мощ и след това Уинстън Чърчил да отсече: "Отлично. Да бъде срината София и в руините й да бъдат засадени картофи".

Хвърлени са 45 265 разрушителни и запалителни бомби. Част от тях са със закъснител, за да избухнат по-късно, когато хората са напуснали скривалищата. Използвани са и бомби във вид на ИГРАЧКИ И ПИСАЛКИ, предназначени да убиват и осакатяват деца. Загиват над 2477 души, 99 на сто от които са цивилни граждани, жени и деца. Ранените са двойно повече. Разрушени са над 12 000 сгради. Изсипаният над столицата 4350-тонен бомбен товар срива близо 1/4 от сградния й фонд. Резултат вследствие на 5 юни.

bombi150 тона бомби се изсипват над Дупница няколко дни след Рождество Христово. Бомбардировачи нападат Дупница, отклонени заради магла от атака на София. Използвани са и бордови картечници, а смъртта си намират предимно жени и деца. НЕВИННИ. Унищожени са и десетки сгради. Точната цифра за броя на убитите така и няма да стане някога ясна, но е от 59 до 171 според различните източници.

И това е вследствие на проклетата дата 5 юни. Дата, която нашите политици премълчават. Дата, заради която можем да поискаме поне да ни се извинят, заради пустата ни гордост и самочувствие, от което не е останало и помен. Дата, заради която да попитаме "братята американци" дали се чувстват горди от паметника на своя американски войн. Паметник, издигнат във възхвала на това, че смъртта си са намерили над 4 000 невинни български деца и жени.

Иначе декларации можете да пишете, да си чешате езиците също, да се джафкате привидно един друг сте отличници, ама да пазите бългрския интерес сте кръгла нула.

 

Читателското мнение е от наш читател, подписал се като Васил БЕЛОВ от Дупница.

Print Friendly

14 Коментари на ЧИТАТЕЛСКО! Защо политиците ни мълчат за 5 юни 42-а, дата коствала смъртта на над 60 дупничани

 1. Дупничанина // 09.06.2015 в 9:28 // Отговор

  Нашите „Велики“ политици -управляващи и депутати да го прочетат и ако не го знаят,..хубаво да го научат,та белким Поумнеят малко…!? Нооо ,заради власт ,пари и богатства ,предпочитат да са правят на ..Глупаци…!!!

 2. Анонимен // 09.06.2015 в 9:42 // Отговор

  Кой идиот е писал горният пасквил? Тъпака не знае ли, че на 13 декември 1941 г. България обявява война на САЩ и Великобритания. Е, какво се очаква по време на война? Да се разнасят бисквити и кафе или да се бомбардира? Като си се хванал на хорото – ще го играеш, стара българска поговорка.

 3. Прав си за датата, на която България обявява война. Но хубаво е да четеш не само Уикипедия, но и да се поинтересуваш за този вид процеси. С включването на всяка страна в пакта, тя автоматично обявява война на всички, а самото обявяване е про-форма. Разликата е в това, че до преди да започнат бомбардировките, НИТО ЕДИН български самолет не е излетял, за да нападне съседна страна или която и да е. И това отлично са го знаели всички. Само при бомбардировките над България са се вдигали наши бомбардировачи и няколко немски. Известния с омразата си срещу българите Уинстън Чърчил е подстрекал американците да нападнат България и е негова фразата: „Унищожим ли София, унищожаваме България“. По въпроса с картофите, малцина знаят, че са „хвърляни“ торби с печени картофи, в които е имало бомби. Защо? За да измират невинни хора, които в глада си, да вземат тези картофи. Жалка подигравка и гавра. Впоследствие, след намесата на Русия чрез Георги Димитров, Сталин слага чадър над България и забранява на другите двама диктатори да нападат България. Така че хубаво е когато се изказвате, да сте и попрочели малко.

 4. Браво гн Белов , подкрепям и аплодирам казаното от Вас !

 5. Другаря Сталин, отговрен за смърта на 40 милиона души е спасил България… Колко мило. Още им сърбаме попарата на тези другари.

  • Хайде стига с тия милиони, убити от Сталин. Направете едно сравнение със статистическите данни за населението преди войната и след това и ще видите, че за да постигне броя на населението си след войната в СССР жените са трябвало да раждат на всеки три месеца. Аман от фалшификации.

 6. Гражданка // 09.06.2015 в 14:41 // Отговор

  Тези умници,защо бъркат комунистите ,като тогава е било още по царско време.Научете първо историята на Дупница и България и после философсфайте.
  .

 7. Тъп сталинист // 09.06.2015 в 15:03 // Отговор

  Този „умен“ творец, на който незнайно защо му е дадена такава свобода на изява на простотиите, да вземе да отговори и на други въпроси, като например: На 05.09.1944г.кой обявява война на България и навлиза с войски на българска територия?
  България нападала ли е тази държава та следва да навлиза с войски и да я завладява за цели 45 г., та и повече… По въпроса за надупването- кой се беше надупил и взел решение да заличи България и я направи 16-та съветска република?! Имали сме политици дето от надупване друго не са разбирали, освен …от целувки уста в уста, а може и в друго с последния съветски простак/овчар/ дето ги управлява.

 8. Белов е тъпанар! САЩ са бомбардирали фашисткото Царство България! Разбрал ли смръдльо?

  • селянин от дупница // 09.06.2015 в 22:20 // Отговор

   АБЕ ТИ СИ БИЛ МАНИАКАЛЕН ИДИОТ БЕ. ИЛИ СИ ТЪП ГЬОН ГЕРБЕРСКИ ИЛИ СИ ПРОСТ ТЪПАНАР ПО РОЖДЕНИЕ. ПО-ХОЛЯМА ЩУРОЪИЯ НЕ УСПЯ ЛИ ДА ИЗМИСЛИШ. ЛЕЛЕ ЧЕТИ БЕ МЪРЛЬО ЧЕТИ

 9. Кремена Минчева // 09.06.2015 в 19:52 // Отговор

  Анонимен-кой ни вкарва във война с Германия?Политиците.Ествствено, че истории побликувани в Уикипедия са плод на политиците и не е самата действителност.

 10. Бомбардировките на София – съгласувани и продължени по настояване от СССР
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/05/09/2528057_bombardirovkite_na_sofiia_-_suglasuvani_i_produljeni/

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien