ЧИТАТЕЛСКИ СИГНАЛИ! За поредното нагло паркиране в Дупница (СНИМКИ)

Едва ли има човек, който да не е чувал мнението, че в Дупница няма № 2 и всички са № 1. В пълна сила това звучи за шофьорите, които качвайки се зад волана стават абсолютни тартори на улицата и особено на местата за паркиране. Правилниците и законите не важат, просто, защото са… № 1. Е, в очите на себе си или най-много в очите на някой и друг заблуден, но нарушенията, за които получихме снимки от наши читатели, са наистина неуважителни. Неуважителни към хората в неравностойно положение.

invalid-mqstoНаш читател изпрати снимки на ауди А4 паркирано в обозначена клетка за инвалиди в "синя зона" в периметъра пред Гимназия "Христо Ботев". По закон, на таблата на предното стъкло на возилото, собственикът трябва да е поставил син талон обозначаващ безплатно паркиране на инвалид. Без този талон, автомобилът е в нарушение. Дано управляващият този автомобил все пак "се чукне" в главата и престане с този вид паркиране. А ако случайно има такъв талон, да бъде любезен от тук насетне да го поставя на мястото му, за да не попада отново в нашия или този на читателите ни.

 sinq-zona-invalidisinq-zona

Още един нагъл шофьор е показал рогата си в събота, сигнализира наш читател, уловил паркирането. Собственик на Мерцедес най-безцеремонно е качил тежкия автомобил върху тротоара пред Спортната зала, но това може да се преглътне. Да се преглътне дори може и паркираният автомобил на заден план, който е цъфнал върху пешеходната пътека. IMG_20150425_130701По-неприятното в случая е, че шофьорът на Мерцедеса го е направил на единственото място, откъдето хората в неравностойно положение, придвижващи се в инвалидни колички могат да се качат в посока площад "Свобода" или респективно да "излязат" от центъра. А такива има не малко и използват тази рампа постоянно. Друго място за тези хора няма. Излишно е да споменаваме, че освен рампа за хората с инвалидни колички, плочките са и за хората, които имат проблем със зрението. За този шофьор обаче очевидно това не е важно, а по-важното е да намери място за паркиране.

IMG_20150425_130638

Ние от zadupnitsa.com няма да спрем да публикуваме такива шофьори, пък дано някой ден се замислим над темата и си отговорим на въпроса ЗАЩО?

Ако искате да ни сигнализирате, можете да го направите на нашия мейл za_dupnitsa@abv.bg или на нашата фейсбук-страница.

Снимките са предоставени от наши читатели, и поради тази причина не показваме пълните номера на автомобилите.

Print Friendly

12 Коментари на ЧИТАТЕЛСКИ СИГНАЛИ! За поредното нагло паркиране в Дупница (СНИМКИ)

 1. Съгласен // 28.04.2015 в 8:36 // Отговор

  Браво за инициативата zadupnitsa.com!!
  Нека публично се видят и разпознаят тези тарикати!
  Продължавайте да публикувате подобни материали.

 2. Нека всеки паркирал като идиот знае, че ще бъде сниман! И да се срамува от себе си!

 3. А вие кои сте та ще обявявате кой къде да паркира бе нещастници. Имам право да си слагам колата където искам боклуци. Плащам си данъците и ще ми го ядете

  • Тихо бе ревльо. Слагай си го където искаш, кво ни занимаваш.
   После да не ревеш и за глобите 🙂

  • писна ми от анонимни // 28.04.2015 в 10:37 // Отговор

   Щастливец ,
   щом като имаш право да си „слагаш“ колата където искаш, защо не си я СЛОЖИШ в задника и пак ще си плащаш данъци, тогава да видя дали ще ревеш като щастливец или като нещастен.

  • А аз тогава мога да си сложа моита кола в гъза ти а селяндур тъп

  • МАРЕКЧАНИН // 28.04.2015 в 17:09 // Отговор

   Абе лайнар що не си е…ш п…та м…чина!!!

  • Бат Рамбо // 28.04.2015 в 21:09 // Отговор

   Ти ли си тоя с аудито? та се газираш толкова бе анонимка?

 4. Защо КАТ спят за паркираните коли около пазара, спрелите коли на улицата от старото зъболечение нагоре към общинска болница и на много други забранени за спиране места. Само си говорим, снимаме, констатираме и няма наказания. Какъв трябва да си , че да спреш на 10м след знак за забранено спирането, къде са полицаите.??????? Една кола на КАТ непрекъснато да се движи из града и да бъде безкомпромисна, докато се научим на ред и дисциплина.

  • Васил Илиев, // 28.04.2015 в 21:08 // Отговор

   Да, харесва ми идеята ти!
   има нужда от по строг контрол от страна на органите на реда!

 5. МАРЕКЧАНИН // 28.04.2015 в 17:07 // Отговор

  Колата си има номер и марка!!! В конкретната ситуация Ауди с регистрационен номер КН 6 85 АТ! Този автомобил се води на жив български гражданит с име и фамилия! Здрава глоба, конфискация, вземане на книжката за поне 2 години и друг път този няма да паркира на инвалидно място, даже като види синия правоъгълник ще му се доповръща!

 6. Ако Раде Потуркото си върши работата ,няма да е така . Как в тази държава само безполезните се наместват на такива постове?!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien