Читателски сигнал за…1202 куб.м вода в Дупница

Поредният читателски сигнал получихме на редакционната ни поща, който публикуваме без намеса. "Наследихме със сина ми имот – етаж и 1/2 идеална част от сутерен в Дупница на ул "Гео Милев" 17 в кв ""Христо Ботев". Там е живял човек инвалид- 100%. Живял е изключително в мизерия, без баня, без кухня, без пералня. Имал е само една мивка. Обадиха ми се от ВИК-Дупница (аз живея в София), че има 1202 куб. м вода за плащане. Казаха ми че 5-6 год не е плащал. Дори да е така, не е възможно дори за 50 год да изразходи 1202 куб вода един човек само с една мивка,от която навярно само е пил вода. Моля да ми кажете какъв е начина да разбера как е станало това, към кой да напиша жалба. Искам да дойде комисия на място да преценят как от една мивка са изтекли 1202 куб м вода, която струва около 1600 лв, ако цената на 1 куб е 1.37 както ми казаха по телефона".

Потърсихме за коментар по темата управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев. "Знаете че, изразходваното количество се засича по водомерите. Конкретно в случая, госпожата трябва да дойде и подаде писмена молба за проверка на цитирания имот, каквато е процедурата. След което ще разпоредя да бъде направена необходимата проверка", заяви Илиев.

Ако искате да ни сигнализирате за проблеми, зададете въпрос или изразите мнение, можете да го направите на нашия мейл za_dupnitsa@abv.bg или в нашата фейсбук-страница.

Print Friendly

6 Коментари на Читателски сигнал за…1202 куб.м вода в Дупница

  1. Защо да е „писмеННа“, като може да е „песмена“?!!!

  2. А най-добре „писмеНа“

  3. А най интересното е че водомера е от 1940г-т.е на 76 год и хората на ВИК ме убеждават че е напълно редовен-ее,и това ако не е пълен апсурд-материал за ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА

  4. Друг интересен въпрос е защо тези задължения не са потърсени толкова години от предишния собственик на имота, сега се изискват от новите собственици? Новият собственик закупува имота, но не и задълженията на предишните собственици!

  5. Абсурд е Христиче 8 години да не допускате инкасатор до водомера, да не платите за 8 години една стотинка за вода и да си толкова изрядна сега когато ви представят сметката.

  6. Роза,не съм аз тази която не е пускала инкасатор, аз не съм живяла там и не са 8 год а 5-6.Абсурд е че в такъв случай не е спряна водата ,защото четох във вашия сайт ,че след 4 месеца не плащане се спира водата на абоната.Асурд е че водомера е от 1940 г, абсурд е че този човен НЕ Е ИЗПИЛ 1202 куб вода, асурд е че Вие РОЗА сте толкова наясно със ситуацията.ЧИИ ЛИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ.мОГА САМО ДА ГАДАЯ.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien