ЧИТАТЕЛСКИ СИГНАЛ! Ще се намерят ли пари за парка в Самораново?

Поредният читателски сигнал бе изпратен на редакционната ни поща. Публикуваме го без редакторска намеса:

Искаме да Ви покажем състоянието на хубавия и приветлив доскоро парк в Самораново! До преди 3,4 години той бе предпочитано място за игри, спорт и отдих както на малки деца, така и на тийнейджъри и възрастни! Сега в него има много строителни отпадъци от съборена опасна сграда. Получихме уверение от кмета на селото, че в най–скоро време тези строителни отпадъци ще бъдат премахнати, но вече година след събарянето на тази сграда, те продължават да са там. Има големи бетонни парчета, които може да затиснат някого. Освен това в парка почти всички катерушки и пейки са изпочупени и потенциално опасни. Въпрос на време е да пострада някое дете! Стадиона които се намира в същия парк, е обрасъл с трева, достигаща на места до 50 см. Невъзможно е да се играе на него. Част от пейките за зрители са изпочупени и изнесени незнайно къде, и незнайно от  кого. Наоколо е пълно с боклуци. Асфалтовата площадка също е в лошо състояние, обрасла с трева. В горната част на парка са изкъртени циментови пейки и едната маса. Преди време екип на Кабел Сат Запад показа че няколко 40-50 годишни дървета са отрязани, пак незнайно от кого, и то посред бял ден. До ден днешен няма яснота на кого му пречеха. Вместо да пазим това което родителите и дедите ни са направили с много труд и желание, все ще се намери някой,който да руши. Молим Ви да сигнализирате съответния компетентен орган в община Дупница, защото въпреки няколкото сигнали до кмета на селото, ефект и резултат няма!

Zadupnitsa.com потърси за коментар зам.кмета Крум Милев по темата. "Да, наистина се налага да бъдат предприети мерки за облагородяването на района. Това, което зависи от нас ще бъде направено – що се отнася до окосяване на трева, премахване на строителните отпадъци. Искам да припомня, че Община Дупница и кметът на селото Борислав Костадинов не стоим безучастно и търсим вариант за кардиналното решение на проблема с парка. Ще ви припомня, че миналата година подготвихме документите за кандидатстване по проект "Красива България", като освен за парка в Самораново, включващ рехабилитация на района, се включваше и изграждането на нова детска площадка, изцяло отговаряща на всички изисквания за безопасност. По настояване на Костадинов изготвихме документи и за спортния комплекс, който е също обект на вашия сигнал. Важно е да се отбележи, че по "Красива България" има не малък процент съфинансиране – 50 процента, които пари са от бюджета на Община Дупница. Предложението за кандидатстване бе разгледано и одобрено на последната сесия на Общински съвет-Дупница за миналата година и входирано в срок. Освен Самораново, другите обекти бяха парка в село Баланово, спортна площадка в село Джерман, както и площадите на Бистрица, Крайници, Червен брег и Яхиново. За съжаление преди по-малко от месец получихме отговор, че не сме одобрени, като от списъка с одобрените по този проект общини, се видя, че финансиране за този вид дейности не са били сред приоритетите. Ние вече имаме готови документи за тези два обекта и с отварянето на различните мерки за финансиране през тази година ще кандидатстваме отново. Трябва да бъдем реалисти. Проблемът с детските площадки е болен и всекидневно имаме сигнали от родители. Само за една площадка, която да отговаря на всички условия за безопасност със задължителните нови съоръжения са необходими над 15 000 лева. Прави са хората в Самораново да реагират и ги разбирам напълно. Ще направим каквото е по силите и възможностите ни", отговори Милев.

20150520_19083120150520_19091620150520_192224

Print Friendly

4 Коментари на ЧИТАТЕЛСКИ СИГНАЛ! Ще се намерят ли пари за парка в Самораново?

  1. Ujas napravo…i tam igraqt deca..dano se vzemat merki da se oblagorodi mqstoto,che izglejda otvratitelno!Zasramete se,upravnici

  2. …e kvo da se zasramqt…te kato 4e li ne znaqt kakav e..kato 4e li ne sa podavani signali..de da beshe samo parka…a tozi deto se vodi samo po dokumenti kmet na samoranovo mnogo dobre znae 4e nqma da go izberat horata,namraziha go jitelite na seloto.tragnesh da go pitash ne6to,da spodeli6 za problem,ili ako imash molba,toi se varti na drugata strana,ili vse kazva nqma pari….egati nekadarnika…

  3. spoko,idvat izbori,shte go izmeteme toq… svar6i mu kmetuvaneto na toq smeshnik

  4. Za kakvo proekti govori pak tozi be.I boklucite li Krume po proekt chte izhvarlqte.Sramota e i smehno e.Pratete edin bager i kamion i boklucite ste gi izhvarlili za edin chas.Pone tova mojete da svarhite.200-300lv da struva.Vapros na organizaciq e.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien