Читателски сигнал: Опасни знаци и табели има монтирани в центъра на Дупница

Читателски сигнал се получи на редакционната поща на zadupnitsa.com. Мъж от Дупница сигнализира за това, че пътен знак е толкова ниско сложен, че се е ударил в него при стъпването си на тротоара. Посочва се, че този знак се намира в центъра на града на улица „Христо Ботев“ срещу Спортната зала. Мъжът отчита факта, че е бил разсеян, но на всеки може да се случи, коментира потърпевшият. Проверка на zadupnitsa.com показа, че всъщност знаците са два – указващи, че това е синя зона и най-ниско поставеният е на височина около 160см. Проверка из законите за правилата на поставянето на пътните знаци показва следното: От Наредба 18 от 2011 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци, публикувана в официалния сайт на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, става ясно, че в населени места разстоянието от настилката на тротоара до най-ниско разположената точка на знака или допълнителна табела, разположени в страни от платното трябва да е не по-малко от 2,25 метра. Според хора работещи в близост до този знак инцидентите там не са рядкост и има пострадали, които са се удряли в табелата. „Няма да е учудващо, ако някой замислен човек разбие главата си тук или в други знаци в центъра, защото има още такива“, коментираха пешеходци преминаващи от там. Zadupnitsa.com ще предостави сигнала до Комисията по транспорт към Община Дупница.

Print Friendly

2 Коментари на Читателски сигнал: Опасни знаци и табели има монтирани в центъра на Дупница

  1. Има десетки такива знаци в града, освен това има много дръвчета, чиито клони са под 160 см, аз като почти 190 висок се налага да ходя прегърбен по тротоарите, или пък да ходя по улицата…

  2. V Dupnitsa ne sa samo znacite prechka. Vijte kak sa razhvarlyani konteinerite za smet – kato pionki.Moje da si razbiesh ne samo glavata, kato se udarish s kolata…..

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien