Читателски сигнал! Бездомни кучета в района на „Тихия кът“ изпокараха комшии заради нападения

Читателски сигнали получихме от живущи и работещи в района на "Тихия кът" в Дупница за бездомни кучета. Темата е една от най-щихотливите в града.

"Искам да се оплача от бездомни кучета в района на "Тихият кът". Разхождат се група от 4-5 кучета и нападат хора, има случай и на ухапвания. Има обаче живущи в 28458672_1961484897437622_1328566047_n 28458802_1961088490810596_866046352_nрайона, които се заяждат с хора, които се опитваме да се защитим при нападение от кучета. Случая с мен е следния: "Тръгвам към куриерската фирма, за да върша работа и ме нападат 2 кучета. В бързинаха взех камък и го хвърлих по тях, за да мога да избягам, като в бързината се спънах и си изпуснах телефона и се счупи. А от една къща излезе мъж, който често храни кучетата и започна да ме псува и заплашва, че "Ако дойдем че ти потрошим главата ма… ка ти д… а". Кучетата имат марка на ушите, но не им е мястото на улицата. Попитайте и работещите в детския кът как преминават покрай тези животни", се казва в един от сигналате. "Тези много обичащи кучетата защитници защо не ги приберат като толкова ги обичат, а не само да опискват всичко живо. Аз съм нападана и едно голямо жълто куче пред магазина за мебели и като го ритнах, една госпожа на около 60 години от отстрещния тротоар ме заобижда, че съм била простачка и мразеща животните. Не, не мразя кучетата, но когато съм застрашена ще се защитавам, а такива кучета трябва да бъдат умъртвявани веднага. Поне от 3-4 къщи съм виждала хора да хранят кучетата", пише ни друга наша читателка. Те ни изпратиха и снимки на кучетата в района на "Тихия кът".

Сигналът ще бъде предаден към отдел "Екология" на Община Дупница.

Ако и вие искате да подадете сигнал, споделите мнение или да коментирате някоя злободневна тема от региона, можете да го направите на нашата електронна поща: za_dupnitsa@abv.bg или във фейсбук-страницата ни.

Print Friendly

11 Коментари на Читателски сигнал! Бездомни кучета в района на „Тихия кът“ изпокараха комшии заради нападения

 1. Безздомни кучета има по целия град и аз съм се карал с един рус мъж който ги лови.Оправдава се че кучешки организации и шибани закони ги спират да предприемат мерки и да ги трепат.Кучеките защитници да си ги вземат дома като ги защитават а политиците да си видат законите.Къде в Европа сте видяли бездомни кучета по улиците,а

 2. Как може да искате да убиват горките животни. Те ако не са провокирани или уплашени не нападат никого. Те са като деца и се нуждаят от грижа и отношение. Подайте му храна, погалете го и ще видите че няма да ви нападне. Какви хора сте?!?!

  • Минете на посоченото място 1-2 пъти да ви подгони глутницата и тогава я приберете в дома си.Вече обикалям района

 3. Навсякъде има кривос…и, на които кучетата им са виновни. Те даже държат сметка на хората, които дават храна на кучетата. Е кажете, това не са ли изроди. Като ги е страх от кучета- да отиват на психиатър да се лекуват от фобиите си. Колко им е кеф да бъдат избивани кучета заради тях. Ами аз не искам да избиват кучетата заради такива …..

 4. Как биват провокирани животни искам да ми обясните, моля? Вървейки по върлото за градската отзад ти скачат две кучета. Кой ги провокира? Скачат и на бебешка количка. Вие нормални ли сте? Ще галя псе, което ме напада и ще го храня? Защо не се притечете на помощ на някой наистина нуждаещ се? Как може да защитавате опасни животни? Общината да си свърши задълженията и да ги прибере, ако никой от Вас „защитници“ не пожелае да си вземе домашен любимец, директно следва да бъдар приспани.

 5. Аз живея там в блоковете и никога ама никога не съм виждала да нападат хора . Те така се радват кучетата , че няма как да нападнат хора . Ако хората ги дразнят и ги насъскват това е друг проблем , те не са виновни .

 6. Вие нормални ли сте , защо вас не ви приспят . На кой да помагат хората на мързеливият гаден народ ли , че то много ясно , че ще помогна единствено на животинките .. Простаци дано вас ви приспят , че да няма такива индивиди . Ще ви кажа едно знаете ли от къде се появяват бездомните животни от такива л…а като вас дето го взимат да го чуват и го изоставят на улицата .

 7. Щом ги искате,водете ги в къщи.Специално тези кучета са ни гонили.

 8. На никой не скачат, а вие не сте добре психически. По принцип кучетата не нападат нормални хора, а само недоклепанци.

  • А от всички коментиращи ,най-зле психически си ти.След като искаме да бъдем европейски град, по улиците не трябва да се разхождат бездомни кучета.Но за това трябва да се погрижи общината.А тя вече по приюти ли ще ги праща ,на такива като теб ли ще ги подарява, си е нейна работа.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien