Читатели сигнализират за хаос с паркирани автомобили на „Хан Крум“ и „Булаир“ в Дупница

Наши читатели сигнализираха за истински хаос от автомобили в района на Минчов площад в Дупница. Основните проблеми са свързани с неправилното паркиране на автомобили най-вече по ул. "Хан Крум" и "Булаир". "Движението в тези райони е направо невъзможно. На ул. "Хан Крум" има поставен знак, с който се забранява паркирането, но там цялата е наредена с коли от началото й до края. Едва минава една кола, а представете си ако трябва да се разминат. Има случаи по 10 минути да се IMG_20150421_164907правят маневри, ако две срещуположно движещи се автомобили се засекат по средата й. Истински хаос е и наглост при знак указващ забрана за паркиране да се паркира. Там е целодневно проблема. Подобна е ситуацията и на "Булаир" особено в първата част на деня до към обяд. Разминаването е равносилно на гимнастика. Органите на реда трябва да вземат мерки, защото наглите шофьори продължават да си правят каквото искат, а като им се бръкне в джоба ще се замислят", коментира наш читател, който ни е изпратил и снимки.

Преди 2 седмици подобен проблем имаше и в района на строящия се Лидл, като след сигнал на наши читатели, шефът на КАТ Радослав Боюклийски предприе незабавни мерки и само час по-късно реши проблема, за което вече сме информирали.

Ако искате да ни сигнализирате, можете да го направите на нашия мейл za_dupnitsa@abv.bg или на нашата фейсбук-страница.

Print Friendly

16 Коментари на Читатели сигнализират за хаос с паркирани автомобили на „Хан Крум“ и „Булаир“ в Дупница

 1. майтапчия // 22.04.2015 в 13:18 // Отговор

  1.Нормално ли е човек в 21 век ,да ползува автомобил?
  2.Нормално ли е от някой квартал или от селата, човек да паркира автомобила си някъде около центъра,където му е удобно?
  3.Има ли къде?
  …Не,не моля ви не ми казвайте на платен паркинг(макар дори и там да няма места) ,защото това си е грабеж по 1 лев на час.
  Някак не е нормално,всичко построено да от джоба на данъкоплатеца и той пак да си плаща за паркинг,когато се наложи,а парите да потъват.
  Защото общинските служители си имат паркинг с бариера. А другите?
  В България законите се създават, за да се събират глоби от невъзможни за спазване закони,а в нормалните държави се създават,за да дадат свобода и да са в услуга на човека, тогава,когато е станало належащо и изпълнимо. Кое налага платените паркинги,ако не единствено запълването на продънената каца на общинския бюджет?

 2. А нормално ли е да ходиш на 50 метра с колата.Нормално ли е в един град да има почти 7 хиляди автомобили при 25 хиляди жители на града. На Луната ли да се построи паркинг а? Тук и децата от 7 и 8 клас още не са потеглили с коли на училище. Като си купил кола да си мислил къде ще е.
  А за синята зона места има ама плащачи нема особено големите баровци с големите коли.Защото са циции за левчето. А на тези улици дано се вземат мерки защото е невъобразим ужас. И е хубаво да излезеш по-далеч от Дупница за да видиш платените паркинги как са в цял свят. Но за теб явно по-големо от ЖК Бистрица нема и по-далеко от Ранко също нема.

  • 🙂 За гостите от на града от жк Бистрица, имаме уреден градски транспорт и таксита. Ползвайте ги, не апат 🙂

  • майтапчия // 23.04.2015 в 9:54 // Отговор

   hm ,Място за паркинг има,но не е моя работа да определям къде и как-има си архитект,който ТРЯБВА да сългасува проекти и когато се съгласуват проекти,да не се мисли само как да се гепат ервопаричките,ами да се защити дипломата , с която е бил назначен архитекта и да съобрази,че ще са нужни и паркинги. Когато човек си купува кола,я купува,защото е нормална и НЕОБХОДИМА придобивка за 21 век.Ненормалното е да не се мисли далновидно за нужда от паркоместа. За баровците, на които им се дава 1 лев,ще ти кажа ,че те са пак онези,които не са си свършили работата по предвиждане на паркоместа и техните близки,познати,роднини, бизнесп партньори и тн,усещащи се властимащи.Кой обикновен човек не си плаща ,а? Безсмислено смениха плочки около центъра,които бяха нови,но за кварталите нема…за паркоместа пак нема…кръгово,което беше ненужно…харчат се пари,само заради усвояването.Няма никаква далновидност -това е проблема.Разрушава се ,само за да се преебе някой или за да се гепи нещо-ЗА НИЩО ДРУГО! За чужбина,хайде да не се опитваш да ме будалкаш,защото никъде няма град с 25хил жители,където паркоместата да са платени.Напротив- има безплатни места за паркиране и са предостатъчно,както в центъра на градчетата,така и в жилищните комплекси(вкл са предвидени подземни пракинги,именно, защото хората не мислят ,като теб).

   • Васил Зашев // 23.04.2015 в 10:22 // Отговор

    Проблема е в мисленето на такива като теб и на 240 тупана, които си седят на едно централно място в София. От тях тръгна политиката на ДА СЕ ПРАВИ НЕЩО, ЗА ДА СЕ УСВОЯВА и това стана вече нарицателно, дори и там, където нещо се прави. Не забравяйте г-не (притеснявате се да излезете с името си, но е разбираемо за такива като вас) че този град и тази държава са били 45 години под опеката на Русия. Да не кажа дори и още 17 години след това. Тази страна е подредена по съветските тогава виждания за инфраструктура, а сега парите се дават от Европа, която се е развивал по различен път и виждания и диктува условията. Давам ти пари за това да направиш, ще го направиш така. Не искам улици тип руски булеварди, искам тесни улички, искам велоалеи, искам…искам…искам.

    • майтапчия // 23.04.2015 в 10:31 // Отговор

     1.България получава 10 % повече пари от това,което внася ,като вноска в ЕС и това,което се получава от там се харчи от определени фирми( забележка пак на ЕС по отношение на фирмите печелещи търговете в БГ-че са в 90% едни и същи) .С други думи внасяме пари централизирано в ЕС ,за да се върнат при олигарсите в БГ.
     2.Никой в ЕС не ти прави проекта.Проекта се прави в БГ и се одобрява такъв ,какъвто си го предложил .
     3.Предвиждането на паркинги не е работа на ЕС,най-малкото,заради местното самоуправление.
     4. Ако смяташ,че предвиждането на паркоместа е „съветски тип,то НЯМАМ КОМЕНТАР!

  • майтапчия // 23.04.2015 в 10:12 // Отговор

   Ако искаш да ми кажеш,че някои имат право да отидат на работа с кола,а други не ,то …определено мисленето ти е от преи 89-та ,а ако се съгласиш,че всички имат право да ползуват автомобил,как ще ми обясниш 9 часа (необходим престой ,докато си на работа) по 1 лев по 22 работни дни = 198 лева на месец за паркинг? Каква заплата трябва да получава един служител,или работник,за да може да си го позволи?…Ще ходи пеша? или с градски транспорт…?….А другите пак ли имат право да са си с колите, но както сам каза, да не плащат? 2015 е и уж сме в демокрация,дали всички нямат еднакви права?

 3. Ръгайте повече плочки и тротоари братя, да усвоиме парите.Дупница трябва окончателно да се превърне в село с една тясна улица,само по нея да се минава, без алтернативи и който не му изнася да си ходи да живее във големите градове – Кюстендил, Благоевград,и т.нат.Правилно беше казала колежката,че хората от селата направиха градове, а ние от града направихме село.И освен това всичко слагайте в самия център ако може на мястото където се монтира новогодишната елха- кафета , зали , магазини и др.

 4. А най- ма кефи как съсипаха Развесената върба!!! Най-важното е осветлението на кръста…
  ИДИОТИ!!!

  • Таня Василева // 23.04.2015 в 9:58 // Отговор

   Г-не/Г-жо тъй като се притеснявате да излезете със собственото си име очевидно дори и да излъжете с някое, говорете за вашия квартал,в който живеете.На Развесена върба се случват хубави неща и жителите го виждаме и оценяваме.С зеленинката,която ще бъде,ще бъдем едно малко райско кварталче.Така че бъдете добър/а да насочите отрицателната си енергия към нещо позитивно.Бъдете усмихнати и щастливи

   • а защо стесниха улицата там госпожи, за да е невъзможно минаването ли ? и за ди разбиваме и чупим колите, за това ли се плащат данъци и такси ? Няма да го бъде дълго всичкото това,когато вземем властта първото ,което ще направя е да разширя всички улици ! За зеленината и кътчетата за отдих нямам против- нека се подобряват !

   • Госпожо, стойте си на село – там имате достатъчно зеленина!!!

  • всичко съсипаха

 5. тоталитарист // 23.04.2015 в 11:00 // Отговор

  Васил Защев,велоалея,като тази на Николаевска ли 🙂 -боя върху плочките и хоп-готова велоалея. Ако на теб ти е хубаво някой да ти диктува условия,като например да не строим „Южен поток“ и ние да се съгласяваме,пък после да се молим да строим“ Южен поток“,то за мен това най-малко е обидно.Ако ти се усещаш доволен,че някой чужденец ти дава жълти стотинки и ти изпълняваш нещо,което той е поискал в собствената ти родина,то по-добре си резервирай плочка около Лъвов мост.

 6. инспектор Гаджет // 23.04.2015 в 11:06 // Отговор

  КАТ нека бъдат по строги!
  нужен е контрол по главните улици на града!
  аман от неправилно спрели и паркирали автомобили бе…

 7. Истината е в КАТ и глоби НА ВСИЧКИ,без подбор,за да се вдигнат всички да искат места за паркиране,а не да се работи едностранно-само за глоби.

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Читатели сигнализират: Вижте поредното абсурдно паркиране в Дупница | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна, Свят, Обя

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien