Читатели сигнализират за голяма авария с водопровода на ул. „Велико Търново“

Наши читатели сигнализираха за голяма авария с водоподаването в района на ул. "Велико Търново" в Дупница, като ни изпратиха и снимки. Около 17.50 часа днес по улицата е започнало да тече вода, предполага се, че е пробив във водопровода. Сигнал е подаден към дежурната група на ВиК-Дупница за "реката" по улицата.

tech-proboina"Получихме сигнала и веднага съм изпратил колегите от дежурната група на място, така че повече информация ще зная по-късно. При всеки подаден сигнал реагираме. ВиК-инфраструктурата е компрометирана с годините и авариите са чести не само в Дупница, но и по селата", заяви Управителят на водното дружество Илия Илиев.

Ако аварията се окаже по-сериозна, много е вероятно в следващите часове живеещите в района да нямат вода, докато бъде отстранен проблема.

Ако искате да ни сигнализирате, можете да го направите на нашия мейл za_dupnitsa@abv.bg или на нашата фейсбук-страница.

Print Friendly

17 Коментари на Читатели сигнализират за голяма авария с водопровода на ул. „Велико Търново“

 1. ВиК мрежата във всички съседни градове отдавна е подменена по Евро проекти с нова – Благоевград, Кюстендил, дори повечето селата имат нова мрежа. Без Дупница и селата към нея. Знаете ли защо е така? Там ВиК операторите са ДЪРЖАВНИ, в Дупница – е общински. Затова тепърва ще става зле и по-зле!

 2. Да го духаш нещастник некадърен, компрометиран си ти герберска подлого! Затопи се снега завала дъжд.. и увеличихте налягането в тръбите.. е какво да се случи, ще се разпукат я. Вчера когато нямаше вода цел ден.. и като я пуснаха щеше да изкърти крановете! Това дали е нормално господин банков чиновник?

  • Тоя гербер не ти е виновем. Питай баба ти Мая Кокошката защо отрезайа парите на Дупница за четири квартала и две села за подмяната на канализацията и за пречиствателната в Джерман. Пари по проект и защо защото кмета не е от БСП. А хората са от всички партии и най важното НЯКОЛКО ХИЛЯДИ СЕМЕЙСТВА ОТ БЪЛГАРИ. Чети малко

   • Мая грам вина няма! Корупцията спря тези проекти, европейците пари на мутри и партиини протежета НЕ дават.

 3. Там от край време все си тече вода, басииии

 4. Прав си приятельо. Панчо искаше общината да е собственик и сега сърнаме попарата му. И ще продължаваме да я сърбаме. ВиК няма оправия, спасението са проекти за такава подмяна НО и тази петилетка не дават европейците пари за това

  • Европейците пари дават и сега, но не на общински веиката, само на 100% държавни. ВиК Дупница отдавна е дойна крава за общината, няма изпускане, а че страдат гражданите на кой му пука. Избори идат, пари им трябват. Знаете ли кой е най големият длъжник на ВиКто – община Дупница! Кой си дигна заплатите от нова година, е не е веикато а общината. Та вода нямааа и няма и да има!

   • Ебе те общинарите едни плочки не могат да сложат качествено та водоповод ще сменят… Циганите са им основните изпълнители на проектите сети се защо а си представи Дупница каква вик мрежа ще има ако им дадат сега пари за подмяна на тръбите, пази Боже!

 5. Абе все умници и капацитети се извъдихте тука. Кой за какво пари давал, кой работил. Хаха Коментирате теми, които нямате грам идея.

  • Иска ти се хората да мълчат и си траят ама това време отмина драги. Тепърва ще си отварят очите и ще ви търсят даже и прокупатурата може да ви потърси хаха

 6. Тази улица е в окаяно състояние.Всъщност там и тротоар няма от година и половина,благодарение на тези много ХАБЕРНИТЕ от вик

 7. Анонимен // 12.05.2015 в 9:01 // Отговор

  По-добре да я затворят тази улица и това всеки я избягва, защото е в прекрасно състояние.

 8. Щом я има тази новина, сега от общината ще кажат че предизборно ще се направи цялостна подмяна на вик и пътните настилки по ВТ.

  • майтапчия // 12.05.2015 в 13:50 // Отговор

   Миналия август платих 120 леа вода ,а обикновено плащам 15 лв..карай ,платих си..СЛед 2 месеца се случи да платя пак голяма сума…платих си и поисках да се смени водомера,който не си знаеше годините 🙂 и не му бе правена проверка от минимум 30 години.При смяната тръбата (собственост на ВИК) ДО моя водомер,която грубо е на 60 години се разкапа в клещите на водопроводчика. За да не сменят тръбата сложиха някаква скоба върху тръбата ,за да не капе. -Ей хора,…викам аз. Тази тръба ще аварира утре и ще ме наводни бре ,а и налягането ми е мн слабо,защото тръбата ви е изгнила и се е задръстила. -Ходи си пусни молба да ти я сменят.Ние сме по авариите. – Еми то преди секунди тръбата ви се скапа в кле
   ите.Каква друга авария чакате? Ние сложихме скоба и сега не тече. Отивам във ВИК. Пращат ме където трябвало. Служителката ми връчва някаква молба и ми заявява по-бързо да ходя при кмета да ми разрешат ДА КОПАЯ…АЗ ДА КОПАЯ!!!,осен това да дам скица на имота и да си изкопая шахта ( аз шахта си имам) и молба да ме свържат с водопровода (Ама аз съм свързан)..ЗАГРЯВАМ АЗ ЧЕ ТЕЯ ЧЕ МЕ ЦАКАТ ЗА НОВ АБОНАТ. …Аааа да е… къна! Отварям нета вадя наребда 4 за ВИК и им цитирам всички точки ,параграфи и тн.по които са длъжни да сменят тръбата до водомера ми и входирам молбата -около 20 Ноември 2014.( в наредбата има точка ,която ви задължава,като абонат да информирате ВИК за забелязани аварии,ако не го направите ,може да ви упрекнат,че не сте ги предупредили..егати наглостта..то тръбата им се скапа в клещите).. – Приемаме молбата ви,но пари няма.Ще чакате. Направих си застрахвка против наводнение..и сега чакам ВИК да ме наводни през скапалата тръба. До колкото сиспомням ВИК-Дупница беше на печалба миналата година..дали греша?

   • гражданин // 12.05.2015 в 15:38 // Отговор

    Не, не грешиш, просто търсят пари. Но вече не си им любимец, щом умееш за използваш закона и да не плащаш. Аз също. От личен опит го знам.

 9. taq ulica e taka ot mnogo godini.Dano nqkoi da se seti da q opravi nai nakraq

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien