Чимев: Важно беше да осигурим парите за спортната зала в Дупница и го направихме

Темата за финансирането на спортната зала в Дупница отново бе коментирана на днешния брифинг с медиите. Кметът на града Методи Чимев внесе повече яснота по въпроса, който бе повдигнат на последната сесия на местния парламент. „Скандал с парите за спортната зала не е имало. Не ми хареса почина за скандал. Залата ще бъде построена, но притеснения винаги има, когато очакваш финансиране. За нас беше важно да осигурим финансирането от управляващия орган, за да гарантираме изграждането на спортната зала. Това направихме в края на годината. Обезпечихме проекта и сега сме спокойни за реализацията му. Имаме и записна заповед от изпълнителите за сумата, и ако не се реализира съоръжението, ще си вземем всички пари. Когато отваряхме офертите през лятото срокът бе 405 дни, но се наложи да бъде съкратен този срок и ще бъде готова залата с месец и половина-два по-рано от предвиденото“, обясни инж.Чимев.

Не е тайна, че повечето от проектите в страната финансирани по "Региони в растеж" вече бяха отрязани за финансиране от държавата и разходите по приключванията им остават за сметка на местните общини. Със сключването на договора между Община Дупница и "Стройкомерс" на Даниел Атарян, бяха преведени 30 процента от общата отпусната сума в размер на 4.5 млн. лева. Оказа се, че само бързата реакция и настоятелност на общинското ръководство е довело до успешен край осигуряването на сумата за изграждането на съоръжението. Ако парите не бяха осигурени, щеше да се наложи да се търсят над 3 млн. лева за довършването й, което много трудно щеше да се случи с оглед на икономическото състояние в държавата.

 

Print Friendly

2 Коментари на Чимев: Важно беше да осигурим парите за спортната зала в Дупница и го направихме

  1. Какво си тръгнал да се обясняваш кмете. Яд ги е че не се провали и че ще се направи залата и няма как да те атакуват на изборите. Те това е истината. Умират от мъка че не спряха парите и не се провали в това действие.

  2. Анонимен // 21.02.2015 в 0:00 // Отговор

    За залата нека обясня, бих казал, че съм запознат подробно със ситуацията. Правителството в търсене на икономии спря финансирането на проектите по известния като фонд Орешарски.Кметовете сега по градовете трябва сами да се оправят с намирането на другите пари.Който успее да намери добре, който не успее зарязва нещата до там,м докъдето е стигнал.И ако Чимев не беше настоявал пред Бойко сега щяхме да имаме една разбита зала,за която трябваше да се осигурят още 3 милиона леваза да се довърши а няма откъде и всичко загиваше. И това подразни Коце че кметът не се провали с това.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien