Чимев: Разочарован съм. Заради користни цели Самораново и Бистрица са без нов водопровод и канализация

Община Дупница е спечелила и на последна инстанция делото, което се гледаше в съда по избор на изпълнител за ремонт на Пречиствателната станция в Джерман и цялостната подмяна на водопровода и канализацията в селата Самораново и Бистрица, както и два квартала на Дупница. Общата стойност на проекта, известен като "Водния цикъл" бе 35 млн. лева. „На 11 май тази година ВАС потвърди, че сме спазили всички изисквания и условия по избор на изпълнител. Доказа се, че сме били напълно прави. Уведомихме вече МОСВ и очакваме последващи инструкции от тях. Очакваме в следващите дни да ни уведомят как процедираме от тук насетне“, обясни Кр.Георгиев – зам.кмет по европроектите. „Разочарован съм, разбира се. Бистрица и Самораново имат постоянно проблеми с водопровод и канализация и досега щяхме да се приключили с дейностите и да сме забравили. Заради лични, користни цели на фирми или хора стоящи зад тях, се стигна до тази съдебна сага. На някои хора не им се хареса това, което се прави и ще ви припомня за онова прословуто писъмце от март месец миналата година на принципа копи-пейст насочено до Казанлък с нашия проект с абсурдните мотиви, поради които спират проекта. И кои са потърпевшите от тези политически игри – няколко хиляди жители“, не скри възмущението си инж.Чимев.

Припомням, че на 12 март 2014 година тогавашното правителство отряза проекта с обяснението, че липсва финансов ресурс, както и че не се влиза в сроковете. Крайната дата дадена от държавата за реализацията бе 30 октомври 2015 година, а избраният изпълнител бе дал срок 30 юни 2015. Инж.Чимев обаче не скри тогава, че реалната причина всъщност е била, че е избран за кмет от листата на ГЕРБ.

Проектът бе спечелен от българо-немския консорциум „Байовъркс-М“, който вече реализира такива проекти в България, а реализираният от нея в Троян е сочен като уникален в Европа с уникалната германска биотехнлогия, която бе внедрена там.

Print Friendly

8 Коментари на Чимев: Разочарован съм. Заради користни цели Самораново и Бистрица са без нов водопровод и канализация

  1. Да не беше показвал мускули и да се пънеш като магаре на мост. Мая Манолова като ти каза да го дадеш на нейната фирма защо й се репчи че ще е ястно. И сега сърбаме попарата. Ако не си разбрал – няма честност, има интереси и влиятелни хора. А Манолова е точно това за Югозападна България.

  2. Това съм го обявил за преебушката на този мандат. БСП го сложиха дебел

    • Сложиха го дебел на електората си в Самораново и Бистрица. Но те това и заслужават.

    • Сложиха го дебел на електората си в Самораново и Бистрица. Но те това и заслужават. Да гласуват пак за червените боклуци 🙂

  3. nie pak ot Samoranovo i Bistrica niama da pla6tame smetki za voda i si ebete maikata i BSP i GERB.Kupil sam si hidroforna pompa za voda imam generator za tok.Gadove skapani,pari vi ne stignaha…….

  4. Сметки за вода плащаш на ВИК, не на БСП или ГЕРБ, сещаш ли се?

  5. Se6tam se ama lapanicata za proekti e na BSP i GERB.Na mene mi omrazna kogato mi triabva voda,da ia niamam a kogato ia ima da prili4a na buza.Za kakva usluga pla6tame smetki,se6ta6 li se?Istoriata s 4EZ e podobna,problemi vinagi stavat na Pani4i6te i stoime bez tok ot Samoranovo do Saparevo i nikoi ne go ebe za ni6to.Prez den diskoteka,i problema ne e ot v4era…Da imame tok voda i kabelna po edno i sa6to vreme e kasmet. Za hidrofora i generatora se se6tai sam….

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien