Чимев отвърна на призива на шефа на ОбС-Дупница да намали подпомагането на спорта

В словестна престрелка влязоха председателят на Общински съвет-Дупница инж. Владимир Владимиров и кмета на града инж. Методи Чимев последните два дни. Председателят на ОбС призова кметският екип да подпомогне финансово закъсалите заради блокираните сметки в КТБ общински дружества ВиК и "Ученическо хранене" вместо да инвестира немалко средства в конкурси като "Мис Дупница" и в постоянно подпомагане на спортните клубове. Искането за овърдрафти от двете дружества ще се разглежда на извънредната сесия в петък.

"Прочетох информацията, която е изнесъл председателя на ОбС г-н Владимир Владимиров относно извънредната сесия на местния парлемент и съм длъжен да направя важни уточнения. Извънредната сесия е по искане на 11 общински съветника, а не по инициатива на инж. Владимиров. Основният мотив за извънредната сесия е наложителното решение на ОбС-Дупница за искане на сумата в размер на 1 662 499,89 лева от ОПРР или представляващо 35% от договорената безвъзмездна помощ за стартирането на проекта "Зелена и достъпна градска среда", на който първа копка ще бъде направена на 12 август", започва отговорът си дупнишкия градоначалник пред в-к Струма.
"Относно цитираните мотиви за свикване на сесията, а именно "заради закъсали финансово общински дружества", двете писма са внесени от Управителите на ВиК-Дупница и "Ученическо хранене" съответно на 18.07.2014 година и 21.07.2014 година, т.е. председателят на ОбС-Дупница е имал предостатъчно време, за да свика извънредна сесия и бъдат разгледани тези искания. Това обаче не е направено от него, а от 11-те общински съветника поискали това за тази извънредна сесия.
Що се касае до призивът му към мен и моят екип да подпомогнем финансово двете дружества, излишно е да споменавам, че това е в правомощията на Общински съвет-Дупница, а не на мен като кмет, и съм учуден от този коментар, при това именно от председател на ОбС. Относно продължението на този призив, а именно "да не се дават пари за конкурси за красота и да се спонсорира спорта", то бих искал да успокоя г-н Владимиров, че от бюджета на Община Дупница не са, а и няма да бъдат разходвани и 10 лева за "Мис Дупница 2014". Всички пари са изцяло от рекламодатели и спонсори, с които са сключени по надлежния ред договори за това и организацията е обезпечена с тези средства. А дали Община Дупница ще спонсорира спорта – да, не само, че ще продължи, но търси и ще търси алтернативни начини за увеличаване помощта към детско-юношеските гарнитури на всички спортни клубове", отвръща на удара Чимев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

10 Коментари на Чимев отвърна на призива на шефа на ОбС-Дупница да намали подпомагането на спорта

 1. Такъв нагъл и противен тип като Владе няма. Съсипа ТЕЦА а сега иска да съсипе и малкото ни радости. Не стига че са жъти стотинки парите за спорта а и тех да се спрат. Дивотия малоселска. 1000 деца тренират спорт беееееееее не ядат от пастичките ти от цехо на жена ти

 2. Samo 4ovek bez gram mozak moje da otpravi takav priziv. I takiva hora upravlqvat grada ni. Gorko i tejko ni s hora kato Vladimirov

 3. а пък ГЕРБ има такива мозъци, че само един цитирам изводите си правете ВИЕЕЕ…… Т И М Ч Е В

 4. не е виновен Владимиров а тия където са го пратили там

 5. Смешна Държава Смешни Управници // 06.08.2014 в 19:19 // Отговор

  Че то нали спорта ни е много развит, дай да спрем и малкото финанси които се ‘наливат’ в него!

 6. Кмете, крайно време да им фърлиш един пердах на тия дръвени кратуни с техните дръвени мисления и тва е. До кога че ги чекаш такива като Владимиров

 7. Не вярвам това да е истина и е вероятно журналистическа измислица или интерпретация. Какъв човек още повече политик ще си позволи да „съветва“ да не се харчат пари за спорт, които май не са и много. Има по-важни неща като детски градини, болница и училища, но спорта е все пак социален елемент. Нелепо е и несериозно.

 8. това е призив на един неграмотен човек, спорта е здраве г-н Владимиров но Вие няма откаде да го знаете

 9. Не пишете глупости за хората в ГЕРБ и не ги сравнявайте с Владимиров тъпака че ставате смешни! Владимиров не може да каже 2 думи на кръст как ще го сравнявате с Тимчев и Георгиев или с Константинов, да не говорим за чужди езици, образование и т.н.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien