Чимев обяви: Днес ни се обадиха за спортната зала, има финансиране!

Напъните на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев да осигури финансиране за цялостна реконструкция на спортната зала вече са факт! Като че ли цялата драма около мечтата на хиляди дупничани от 20 години е на път да се превърне в реалност, ако все пак някой не реши да спре финансирането в последния момент заради политически интереси, предвид престоящите избори. Радостната новина градоначалникът обяви днес по време на сесията на Общинския съвет. “Днес се обади областния управител и в следобедните часове ще вземем апликационните форми за финансирането на спортната зала. При министър-председателя се влиза с депутат и съдействие за това съм получил от Иван Ибришимов”, обяви Чимев. От групата общински съветници на БСП веднага побързаха да репликират, че това е тяхна заслуга.

Припомняме, че Община Дупница има изготвен цялостен проект за залата, включващ трибуни за 1500 човека, две игрища, хотелска част, фитнес и др., а сумата за реконструкцията е 4,5 млн. лева. През месец октомври 2011-а година по проект на Наредба 1 към МФВС бяха отпуснати 770 000 лева за ремонт на залата. След встъпването, месец по-късно, на Чимев като кмет, бяха договорени още 3 млн. лева за цялостна реконструкция с тогавашния министър на спорта Свилен Нейков. Впоследствие гражданка заведе дело с иск за част от имота и това доведе до 2-годишни съдебни битки, а проектът и финансирането бяха замразени. В началото на февруари 2013-а година, на последна инстанция, делото отново бе спечелено от Община Дупница и веднага се продължи довършването на проекта, който бе напълно готов в края на месец май същата година. Веднъж вече Чимев бе получил през окотмври месец официални откази за финансиране от правителството, но още тогава заяви: “Няма да се откажа да осигуря пари за реконструкция докато съм кмет”.

На практика това означава, че в средата на месец май тази година, ако парите бъдат преведени, Община Дупница може да стартира всички необходими процедури по избор на изпълнител на ремонтните дейности, строителен надзор и т.н. "Ако няма обжалвания още от август-септември може да се бутне залата", прогнозираха специалисти в това отношение.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

5 Коментари на Чимев обяви: Днес ни се обадиха за спортната зала, има финансиране!

  1. Кмете подавай си и ти оставката.Тоя град не заслужава нищо да се прави при такива съветници.Срам са за Дупница

  2. Шивачо не е направил нищо. Парите ги осигури Ибришимов и БСП ФАКТ

  3. бай чимев има заслугата а не дангов и компания срам за дупница боклуци

  4. Каква зала ще строиш бе. Прехвърли ги тия пари за улиците. Гледай какви ями и дупки са.

  5. Коментаторите толкова сте жалки…даже не си пишете и имената! Нуждаем се от нова зала и то много,защото само хората който я посещават знаят какво е!!! Евала, Кмете!!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Какво коментират хората във форумите за последните скандали в Дупница? Част 1 | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна,

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien