Чимев не се отказва. Прати ново писмо до Чобанов за спортната зала

Нова визия на жк "Бистрица", общинската болница и нова спортна зала са сред приоритетите за 2014 година на кметът на Дупница Методи Чимев. "Трябва да бъде подобрен статута най- вече на жк. "Бистрица", там живее може би половината град. Заложени са промени и в другите жилищни комплекси, където не влиза продължението на широкия център, по проекта "Зелена градска среда". Приоритет е и общинската болница. Инфраструктурно, с кърпене няма да се реши проблема. Цялостно преасфалтиране на улиците обаче минава през цялостна подмяна на водопроводната мрежа", коментира пред Дарик Методи Чимев.

За общинската болница "Св.Иван Рилски" е предвидено да се разходват 400 000 лева, ако бъде поет облигационния заем в размер на 6 млн лева.
Община Дупница коригира готови проекти, правени преди години. Целта е да се финансират още в началото на 2014 и новия програмен период. "Спортната зала- една моя слабост. Дъвкан проблем. Пуснах ново писмо до министъра на финансите (б.ред.-Петър Чобанов), водихме разговори с МС. Обосновката е ясна, града заслужава нова зала, която да отговаря на потребностите на населението", заяви кметът на Дупница.

Припомняме, че Община Дупница има напълно готов проект за реконструкция на залата, който ще струва 4,5 млн. лева като досега получи от финансовото и спортното министерство отговори, че всичко е много хубаво, но няма пари.

"Много ми се иска, ние като граждани да гледаме по- позитивно, малко е сух израза, но не бива за всяко нещо първата реплика да е- не, не може, не става. Нека да помогнем нещо да се случи. Аз знам, че е трудно времето, има дни, в които не ми се влиза в кабинета. Давам си сметка, че този 4- годишен мандат, трябва да направя, каквото мога за общината, и дай Боже да се оцени след време", пожела Методи Чимев.

dariknews.bg

Print Friendly

2 Коментари на Чимев не се отказва. Прати ново писмо до Чобанов за спортната зала

  1. Айде бе кмете. Всеки кмет като дойде и с това започва. Янев като дойде щеше да прави зала за 15 000 и какви ли не благинки обещаваха с Галеви покрай нея. То не бяха концерти на Мадона Бон Джоуви и кой ли още не ама накрая си остана дотам. Ти като дойде щеше и ти да я правиш веднага залата спортния министър тогава обеща 700 000 лева и какво стана. Айде малко действия стига думи

  2. ei beloglav orel, 4e ti eba putkata mai4ina u travestito eban,nai golemio nekadarnik si ot 89g. dosega koito e upravlqval grada,

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien