Чимев изригна: Казвам го пак, мюзеин в Дупница няма да пее и Бат Сали като депутат няма да съществува!

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев изригна, след като стана ясно, че на практика като депутат от Кюстендилска област ще бъде Александър Методиев. Известният като Бат Сали самоковец, който водеше листата на ДПС получи едва 1,45 % в региона, но заради начина на изчисление на гласовете е на път да влезе в Народното събрание именно от 10-ти многомандатен регион. Сигурните за Парламента са Кирл Калфин от ГЕРБ и Мая Манолова от БСП, а към настоящия момент сред 240-те е и Красимир Руев от АБВ. Извън Народното събрание остава вторият в листата на ГЕРБ Емил Гущеров, който остава единственият дупничанин като вариант за депутат. Последната дума се чака на Централната избирателна комисия, която изчислява мандатите и трябва да обяви конкретните имена.

"Нямам думи. Втрещен съм от варианта г-н Бат Сали и без извинение за обръщението към него, да бъде депутат от 10-и многомандатен избирателен район. Нищо лично срещу въпросната персона, но този човек и представляваната от него партия няма подкрепата дори на 1000 човека в областта. В община Дупница подкрепата за партията, респективно за него е едва 297 гласа. Да не влизам в подробности пък от кои секции и кои са гласоподавателите му, всеки може да ги разбере и направи изводите си.

Дупница винаги е бил горд с истински българи и съхраняващ българските традиции град. И такъв ще остане.

Не на последно място няма как да скрия разочарованието си от факта, че Дупница е на път да бъде лишена от възможността да има свой народен представител в лицето на Емил Гущеров, Иван Ибришимов или който и да било гражданин, избран от хората. Това са дупничани, получили подкрепата не на 297 човека, а на хиляди. И за да съм коректен, ще цитирам цифрите само на територията на община Дупница – ГЕРБ със 7 044 гласа или 37.08% и 1700 преференции за Гущеров, а втори са БСП с 4 109 гласа или 21.63% и 2 200 преференции за Ибришимов.

Питам аз за сметка на какво и на кой?! За сметка на над 52 000 истински горди и честолюбиви българи живеещи в община Дупница и над 100 000 в цялата област ли?!

Формули, изчисления, прехвърляния на гласове от тук от там… Пълни глупости. Хората в Дупница и областта казаха своята тежка дума на 5 октомври.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКазвам се Методи Христов Чимев, избран съм за кмет на община Дупница. Като такъв съм длъжен да защитавам интересите на града и хората в тази община. От позицията ми на кмет като институция, каня за първи и последен път Бат Сали на 28 октомври тази година пред Тюрмето. Каня Бат Сали да се включи в нашия протест в защита на емблематичната си сграда, която е собственост на дупничани и е паметник на културата, но незнайно защо мерак към нея имат от Мюфтийството.

Като кмет на община Дупница заявявам най-отговорно, че няма да изпратя нито една покана за събитие на въпросното лице, ако то бъде официално обявено за народен представител от Кюстендилска област. Казвал съм го сто пъти, казвам го и сега: "Докато аз съм кмет, мюзеин в Дупница няма да пее и Бат Сали за мен като депутат няма да съществува", се казва в становището на дупнишкия градоначалник, разпространено от пресцентъра на Общината.

zadupnitsa.com

Print Friendly

36 Коментари на Чимев изригна: Казвам го пак, мюзеин в Дупница няма да пее и Бат Сали като депутат няма да съществува!

 1. коркова тапа // 07.10.2014 в 15:48 // Отговор

  Браво достоен Кмет на гр.Дупница.

 2. коркова тапа // 07.10.2014 в 15:49 // Отговор

  Браво,достоен Кмет на гр.Дупница.

 3. Това е законът и той трябва да се спазва. За Бате Сали са гласували хиляди граждани на България от чужбина и по конституция мястото му се полага. Чимев не е никакъв за да говори така

 4. ne na turcite I mangalite // 07.10.2014 в 16:30 // Отговор

  Браво за думите

 5. Смешника Чимев // 07.10.2014 в 16:47 // Отговор

  Смешник /и крадец/ Чимев, прочети това:
  „Тъй като вотът от чужбина няма къде да се сложи, няма регион „Чужбина“, тези 5-6 мандата, които получава ДПС зад граница се разпределят в страната. Такъв е случая в Кюстендил.Системата на национално ниво е справедлива, но не и по региони.Гласът за любимата ви партия не се губи, той ще „излезе“ в друг избирателен район,където ще има мандат“, заяви професор Константинов.
  Прочете ли го? Или като открадна 500-600000 и вече се слагаш над закона?

 6. Гущера ще ореве орталъка, че му се размина Парламента…
  А и кат се замисля по-добре Бат Ви Сали отколкото Гущерчето…

 7. zasto neostavite xorata dsi gledat rabotata ami ste zinali kato selski klukarki nacelo sas cimev on pa kavo e napravil za grada ada napravi obstinata kato ZATVOR I ONAIA DOLE NA PORTALA CAK STEME PITA LICNI RABOTI TOVA POLICIALIE ILI OBSTINA

 8. Алоооо поставения кмет,интелекта на Бат Сали е колкото тоя на твоят заместник по културата!!!!! Но единият е избран по закон, а този тук неграмотник ти го назначи

 9. ТУРЦИ В ДУПНИЦА …..НЕКОЙ ОТ гоуемите МАЙ НЕ СЕ Е ДОСПАЛ И НЕ СЕ УСЕЩА. НАЛИ ДУПНИЦА НЕ БЕШЕ българия В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНКИ КОМУНИЗИМ. УСПЕХ МАЯАААААА…!!!

 10. Румен Спасов // 07.10.2014 в 22:37 // Отговор

  Разберете , че докато Ние се караме и се делим на турци , цигани , българи и прочие , маститите политици в парламента се уговарят как да си разделят „баницата“. Когато Ние хората сме разединени и заставаме един срещу друг , а не един до друг, подлежим на по лесна манипулация от страна на политиците. Всички знаем поговорката : „Кучетата си лаят , а керванът си върви.“ В случая Ние се нападаме един друг , а пък политиците си правят , каквото си искат. Но затова сме ВИНОВНИ само Ние , избирателите , народа , суверенна , материала – така се обръщат политиците към Нас.

  • тоталитарист // 23.03.2015 в 17:09 // Отговор

   Я,един буден. 🙂 Забрави,че наближават избори и кмета все с нещо трябва да натрупа червени точки .

 11. Сър Ланселот // 08.10.2014 в 0:15 // Отговор

  За съжаление трябва да разкрия другарката от Дупница и лидерка на БСП-жени която яростно защитава Бат Сали с коментари по всички форуми. Такава жена с такава душа е срам за семейството си но и за родината си. Срамувам се от такива хора че са мои съграждани и че в графата националност им пише българин. Но не я съдя а напротив – съжалявам я. Не я съдете и вие – толкова са втзможностите й

 12. Митко Стоименов // 08.10.2014 в 0:32 // Отговор

  Хич не ми дреме за Вертуту щото е със същия умствен багаж като тоя самоковски мангал ама ми дреме че системата ме е преебала.ей тва е.сега и минаре сигур ше иска да им строим.

 13. Kmete s tebe sme. I cqla Dupnica e s tebe werwaj mi praw sam. Bat Sali da ide pri Vukovski i da se 6ibat otzad

 14. ВНИМАНИЕ // 08.10.2014 в 1:27 // Отговор

  БСП са впрегнали троловете си за в опит да дискредитират по някакъв начин кмета и правото на дупничани да искаме нашето си което се полага. Весела Монова от БСП Дупница е една от писателките по форумите за оплюване. Нищожества. По жалки сте от Бат Сали

 15. драгана петрова // 08.10.2014 в 6:49 // Отговор

  БРАВО НА КМЕТА! КМЕТЕ ПО ТВОЯ ИНИЦИАТИВА ДА ЗАПОЧНЕ ПОДПИСКА ПРОТИВ ВЛИЗАНЕТО НА БАТ САЛИ В ПАРЛАМЕНТА,ЗАЩОТО ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО С КЮСТЕНДИЛСКИ ОКРЪГ А И Е ТОЛКОВА НЕКОМПЕТЕНТЕН И БЕЗПОЛЕЗЕН,ЧЕ НИ НИ ТРЯБВА.ПОДПИСКАТА ТРЯБВА ДА ОБИКОЛИ ЦЕЛИЯ ОКРЪГ.

 16. Awe Chimev nali 15% ot evro proekta ot 6 000 000 shte ima za tebe , kakvo te burka koi shte pee koi ne

 17. Nali si Muj , zvunni na Bat Boiko i mu se skarai za Bat Sali

 18. Всеки дупничанин, който не излезе да гласува е ВИНОВЕН затова бат Сали да влезе в парламента. Предлагам на всеки негласувал да се прати по попощата по един фес със благодарствено писмо на цигански или турски.

 19. Людмила Иванова Василева // 08.10.2014 в 12:34 // Отговор

  Не знам какъв е закона но не е нормално човек с помалко от 300гласа да представлява гражданите на гр. Дупница. Явно в закона има не дупка а яма и може да се прави каквото си пожелае ЦИК. Не е редно гласовете на гласувалите от чужбина да се разпределят по този начин. Мисля, че не е редно всички да имат право да гласуват от чужбина защото те са напуснали доброволно/доброзорно нашата любима държава и не могат да определят нашия начин на живот и мислене.

  • Da gospojo pravaste no nesme ia napusnali zahtoto ne ia xaresvame a politicite ni izgonixa I zatova glasuvame za da pomognem na vsitki koito ste ostanali da se mathite no tui samo vie si go znaete

 20. ето какво ни чака // 08.10.2014 в 19:57 // Отговор

  Хюсеин Хафъзов на предизборен митинг на ДПС:
  Готов ли си да бъдеш лек за мъката ми, велик турски народе. Направете и вие своя принос. Дайте подкрепата си на 5 октомври с бюлетина номер 18. Не забравяйте братятя си, дайте подкрепата си. Моят благороден велик, смел турски народ няма ли да им даде да разберат на 5 октомври.Ще го направи нали.
  България е зажадняла за вас. България ви чака.
  Чакат ви Родопите, Добруджа и Айтоското поле и Лудогорието.
  Българи, събудете се.

 21. Levski brat na Botev // 08.10.2014 в 20:40 // Отговор

  “ Za da imash angelski xarakter , ti trqbva dqvolsko tarpenie „. Da vaskrasne pravdata – Do koga vse bulgarite, vse po – nai ??? Gospod e Bulgarin .

 22. ЕВАЛА КМЕТЕ!!!

 23. Чимев! Понеже ви познавам всички изброени в статията, ще ти кажа! По – добре Сали в парламента от Гущеров! А и след като си направил Крумчо заместник – кмет нямаш право да говориш за интелект!

  • Да де, то затова е цялата патаклама… Изгърмяха зарята, изпиха шампанското, мангалите си извириха маанетата в следизборната нощ и то на площада, а Вертуто ще учи английски, ама на собствени разноски!
   Ох, баня, ох, кеф!

  • Zahto pliuete po kmeta ta nali vie go izbraxte a sega olele .toi bate sali hte ni opravi kato integrira celata ciganska maxala ot samokov v dupnica I togava nie nema da mojem da pravim tui koeto pravim sega

 24. За този измислен депутат и за турската партия дори не изкам да и произнасям името са отговорни комунистите. Тези две партии са враг и тежест на БЪЛГАРИЯ Родината на БЪЛГАРИТЕ. Отстоявайте братя

 25. NAI POSLE I CIMEV DA ZSHTITI HORATA ,KOITO GO IZBRAHA TOQ PAT EVALA KMETE.HUBAVO SHTE NAPRAVISH DA SMENISH TARTEITE OKOLO TEB ZA DA RABOTISH ZA HORATA PO DOBRE

 26. ДПС ще играе на изборите в Дупница за БСП, уви, жалка картинка, когато заради властта продаваш и собствената си идентичност.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien