Чимев иска разрешение от съветниците за строеж на стол за хранене в ОУ „Евлоги Георгиев“

Няколко интересни докладни ще разгледа на своето заседание утре Общински съвет-Дупница. На него ще бъде гледано искането на група съветници за махането на Управителя на ВиК Илия Илиев. Дебатите със сигурност ще бъдат много разгорещени като се има предвид как премина миналата сесия гледането на отчета на дружеството. Припомняме, че тричленна комисия в състав Чавдар Милошов, Александър Анин и Владимир Владимиров направи проверка на дружеството и впоследствие обяви резултатите от проверката, обявявайки, че то е увеличило неколкократно задълженията си, нарушило е законите за обществени поръчки и т.н. Очаква се на заседанието да бъдат обявени и разгледани резултатите от независимият одит, който бе направен на ВиК по искане на Илиев.

pavilioniМного интересна е и точката касаеща измененията в Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения. Те са предложени от съветници от различни партии и реално засягат павилионите намиращи се в идеалния център или т.нар. ВИП-зона. Измененията се отнасят за запазване на петната и павилиони, които да продават захарни изделия, ядки, безалкохолни, цигари, сладолед, пуканки, сувенири, вестници и други подобни. Преди две сесии, местните парламентаристи гласуваха премахването им след 1 юли, но още тогава по време на дебатите се разбра, че ще внесат измененията, които ще бъдат коментирани утре. Ако докладната бъде приета в този й вид, няма да има проблем на центъра да останат и павилионите на Лафка. Темата бе много дискутирана последните месеци и е следена с интерес, както от търговците ползващи сегашните будки, така и от жителите на града.

Съветниците ще трябва да се произнесат и по искането на кмета Методи Чимев за разрешение изграждането на пристройка към ОУ "Евлоги Георгиев" в града. Намерението е да бъде изграден стол за хранене на учениците. Школото не разполага с такъв и това създава редица неудобства от години.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien