Чимев бракува 13 двойки наведнъж

12 “златни” и една “диамантена” сватба празнуваха днес 13 дупнишки семейства. Символично те преподписаха брачните си клетви на церемония в ритуалната зала в Дупница. Празника беше организиран от община Дупница и лично кмета Методи Чимев поздрави юбилярите. В специална летописна книга, всеки един от тях положи подписа си. “Тази книга от тук насетне, всяка година ще се отваря на днешната дата –празника на християнското семейство и ще приема подписите на всички разбрали тайната на дългия и съвместен живот”, обяви ритуалчика Драгостина Мутафчиева. “Да сте живи и здрави и да продължите да се радвате на децата, внуците и правнуците си още дълги години”, поздрави ги Чимев.

mladojenci2

Най-голям интерес предизвикаха Веселин и Павлинка Кюрчиеви, които са заедно в семейния живот вече 60 години и днес бяха една от двойките, които празнуват диамантена сватба.

Общо семейтвата от Дупница, които празнуваха годишнина са 27 “златни” и 6 “диамантени” двойки. Голяма част от тях обаче живеят в други градове и не успях да пристигнат, а други бяха възпрепятствани от здравословни проблеми.

 

Марина ДИМИТРОВА

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien