ЧЕСТИТО! Дядо Стоян от Баланово чества 100 години днес, ето как го изненадаха

Още един столетник в община Дупница отпразнува днес своя рожден ден. Стоян Грозденин от село Баланово събра десетки роднини, гости и приятели в своята къща. Сред гостите бяха и кметът на общината инж.Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, които го дариха с плакет, поздравителен адрес, торта и парична сума. Със

Инж.Чимев поздрави лично столетника.

Инж.Чимев поздрави лично столетника.

заповед на военния министър Александър Каракачанов, на бай Стоян бе връчен почетен знак заради участието му като войник във Втората световна война. Плакети и подаръци той получи и от други военни организации. Дядо Стоян видимо се разчувства от вниманието и изненадите и не скри сълзите си.

Кметът на селото Явор Митов пък дари дядо Стоян с общ подарък от всички жители. Столетникът се радва на 3 дъщери, 6 внуци, 8 правнуци и едно пра пра внуче. "Цял живот е работил като снабдител и бригадир в тогавашния Селкоп в селото и е познат от всички в региона с позитивизма си, доброто отношение към всички и работохолизма. Дори и на тези години е със страхотно чувство за хумор", коментира Митов.
Любопитното е че бай Стоян е бил цял живот заклет…вегетарианец. Дали в това се крие тайната на дълголетието?

 

Zadupnitsa.com поздравява дядо Стоян и му пожелава следващата година отново да събере роднините и близките си в двора на къщата.

IMG_2212 IMG_2217 IMG_2219 IMG_2222

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien