ЧЕСТИТО! Дупница вече има своя 620-странична история, представят я утре

Дупничани се сдобиха със своя книга на паметта. От утре-вторник, Дупница официално ще има своя история. Представянето на 620-страничния труд ще бъде от 17 часа в Околийската къща.

След 2 години труд на екип от 19 души, градът и региона ще има своя летопис от древността  до наши дни. Цялото финансиране по написването „История на Дупница и Дупнишко“ е от Община Дупница. Ръководител на проекта е известния акад.Георги Марков, а в екипа, участвали в изследванията и диренето на материали участват и 5-ма дупничани. Това са доктор на историческите науки Георги Георгиев, Иван Хаджийски, Анелия Геренска, Александър Китанов и доктор на ист.науки Сия Никифорова. „Авторите в своята работа са открили много нови документи, много нови сведения, които са обобщили и анализирали. Начинанието бе много мащабно, защото само многотомната история на България е правена от толкова голям екип. Използвам възможността да благодаря на кмета г-н Методи Чимев, че прегърна тази идея и реализацията й е вече факт. Това е мъдро решение, за да се случи това събитие, което е веднъж на 100 години“, коментира директорът на Исторически музей – Дупница Анелия Геренска.

Копия от книгата ще бъдат раздадени на всички училища и библиотеки в града.

Последната история е писана през 1963 година от Асен Меджидиев,

Print Friendly

3 Коментари на ЧЕСТИТО! Дупница вече има своя 620-странична история, представят я утре

  1. Аз тук имам една стара малка книжчица за Марек, Станке Димитров, не за отбора, а човека

  2. Някой знае ли откъде може да се закупи книгата и колко ще струва?

  3. Моля,осведомете ни за цената и разпространението на книгата.Дали не може да се поръча от някъде?Имам многи колежки,които също я искат.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien