ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ! ПГОСУ в Дупница отпразнува 90 години

При изключително голям интерес премина празникът по случай 90-годишния юбилей на Професионална гимназия по облекло и стопанско управление. Отбелязването на кръглата годишнина на дупнишката гимназия се състоя в театралния салон на Общински драматичен театър „Невена Коканова“. Тържественото отбелязването бе уважено от кмета на община Дупница инж.Методи Чимев, народните представители Радослава Чеканска и д-р Иван Ибришимов, зам.кмета Красимир Георгиев, общински съветници, общественици, граждани, настоящи и бивши възпитаници и преподаватели на школото.

Празникът започна с българския химн и с церемония по посрещане на националното знаме и трибагреника на училището. Емоционално слово пред присъстващите произнесе директорът на ПГОСУ Борис Кръстев.

20181123_180759Благодарствени думи и поздрав към присъстващите отправи и народният представител Радослава Чеканска, която е бивш директор и преподавател в ПГОСУ. На всички бивши и настоящи учители и ученици тя пожела здраве, дълголетие, професионални и лични успехи! „За мен бе истинско удоволствие през изминалите години да работя с хора като вас и да бъда част от такъв колектив. Да бъда част от историята на училище, което вече близо век е сред най-добрите в региона. Гордея се и с всички мои бивши ученици, които днес са едни достойни личности, заемащи своето място в обществото“, каза още в обръщението си Чеканска.

По време на тържеството бяха раздадени плакети, грамоти и цветя на бивши директори и учители, дали своя принос за развитието и утвърждаването на  Гимназията през годините. Организаторите бяха подготвили и презентация, в която се разказа историята на училището от самото му създаване до днес.

90-годишния юбилей продължи с голям концерт, подготвен от колектива и учениците на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление. В празничния концерт участие взеха също „Денс Машийн“, с худ. ръководител Александър Димитров, ВС „Арт Поп“, с ръководител Таня Камбурова и танцова група „Фънки бийт“, с ръководител Емил Миланов. На сцената се изявиха и ТС „Рила“ на Кирил Амбарков, Дара Кръстева и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

20181123_182449

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien