ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Връчиха призовете за „Учител на годината“ в Дупница, ето кои са призьорите

На връх 24-и май, по традиция Община Дупница връчи наградите за „Учител на годината“. Това стана на пл.Свобода с концерт, посветен и на един от най-българските празници. „Приемете най-искрената ми благодарност за труда ви, за духа ви, за примера, с който отваряте вратите на познанието пред децата и младежите, за пламъка, който носите в себе си и с който осветявате света ни. За умението и търпението, с които разкодирате тайните на сърцето и ума, така че всеки от нас да види красотата на невидимото и да намери смисъл в необяснимото. Вие сте пазителите на човешкото в човека, вие сте нашите водачи нагоре към звездите и навътре към нас самите. Стремежът да остави рисунка от въглен, да извади музика от листото на дървото, да създаде реч, а после и да остави писмен знак; да създава с ръцете си не само полезни сечива, но и предмети, с които да пресъздаде красотата и да изрази себе си – това е изправило човека. Стремежът да знае, да разбира и да споделя – това е накарало човека да гледа все по-високо, да върви все по-далеч; да търси и да намира. Да бъде човек“, обърна се в словото си кметът на Дупница инж.Методи Чимев.
Ето и победителите в категориите:
Категория “Учител в предучилищното образование”
Родена на 30.09.1980 в град Дупница, притежава образователна степен Магистър по предучилищна и начална училищна педагогика, бакалавър по Педагогика за лица с интелектуална недостатъчност. Има професионален опит от 17 години. Работи в Детска градина “Зора” град Дупница. В процеса на обучение използва интерактивни методи. Участва в благотворителни базари и благотворителност за родители с репродуктивни проблеми, координатор на проекти и консултация на педагогическата колегия. Участва в обучения за повишаване на квалификацията
Носител на приза “Учител на годината 2021 година” в категория предучилищно образование се връчи на Диана Валентинова Галева.

Категория “Учител в началното образование”

Родена на 15.04.1961 година , притежава образователна степен магистър , специалнот Начална училищна педагогика, допълнителна специализация музика. Има 32 годишен професионален опит. Учител в Основно училище “Евлоги Георгиев” – Дупница.Показва висока мотивация за професионално развитие и усъвършенстване. Прилага иновативни методи за пълноценно усвояване на учебното съдържание и изграждане на критическо мислене у учениците- мисловна карта, обърната класна стая,проектно- баирано обучение, INSERT- стратегия. Мотивира своите ученици за участие в олимпиади, състезания и конкурси. Активно участва съвместно със своите ученици във всички инициативи от общоучилищния живот, мотивира ги за посещение на извънкласни прояви – театрални постановки, урок по родолюбие „Апостолът на свободата“. В основата на цялата и дейност се откроява нейната отдаденост, креативност, вдъхновение и професионализъм.
Носител на приза “Учител на годината 2021 година” в категория начално образование се връчи на Елка Василева Пилева.

Категория “Учител в основното образование”

Роден на 17.03.1957 година в град Дупница. Притежава образователна степен магистър, специалност Изобразително изкуство. Има 42 годишен професионален опит. В СЕУ “ Св. Паисий Хилендарски”- град Дупница работи от 20 години.
В работата си е учител новатор, провокира учениците да работят с нестандартни материали при изработването на картини, картички, пластики, сувенири.
В работата си ползва дидактически материали и създава такива. Стимулира работата в екип, ангажира учениците с посещения в музеи и галерии. Активно организира изложби в училището, на регионално и местно ниво. Негови ученици участват в много конкурси по изобразително изкуство. Част е от организаторите на традиционната за училището изложба “Макети на къщи”, Участие в благотворителна инициатива на Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО.
Носител на приза “Учител на годината 2021 година” в категория основно образование се връчи на Явор Янков Виделов.

Категория “Учител в средното образование”

Родена на 26.03.1978 г. в град Дупница. Притежава образователна степен Магистър, специалност Българска филология.
Работи от 19 години в В СЕУ “ Св. Паисий Хилендарски” град Дупница. Като учител по български език и литература работи по иновативния метод “Образователен театър” и реализира ежегодно уроци- “Боговете на Олимп” и “Легенда за Рома”, “Автобиография” на Бранислав Нушин, “Косачи” на Елин Пелин и др.
Разработва бинарни уроци, съчетавайки иновативни и традиционни методи на преподаване , междупредметни връзки и практическо приложение на получените знания и умения на учениците.Има много добри комуникационни умения, придобите от дългогодишния опит при работота с ученици, както и отлична комуникация с педагогическите специалисти в училището. Организира изготвянето на различни проекти по национални програми.
Носител на приза “Учител на годината 2021 година” в категория средно образование се връчи на Анелия Антонова Йорданова.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien