БСП-съветник сменя Иво Константинов на общинска сесия в Дупница на 31 януари

Общинска сесия в Дупница най-вероятно ще има на 31 януари, научи zadupnitsa.com. Всеки последен петък на месеца е традицията да се провеждат заседанията на местния парламент и общинска администрация трескаво подготвяше докладните за тази дата. Инженерът от депото в Дупница Бисер Кирилов ще се яви именно на тази сесия на Община Дупница и евентуално да се закълне за встъпването си като общински съветник. Той сменя на поста Ивайло Константинов, който подаде оставка като председател на ОбС и като съветник, а Таня Даскалова, която е следващата в листата ще се откаже от влизането си. Тя е секретар на кметския кабинет и е в конфликт на интереси.

Любопитно е и кой ще седне в стола на Константинов макар и за час-два, докато тече избора на нов председател. Преди малко повече от 6 месеца, Владимир Владимиров, който беше заместник председател на ОбС бе освободен с решение на съветниците и на практика този пост остана празен. Най-вероятно ще се прибегне отново до вариант в стола временно да седне пак най-стария съветник – Маргарита Илинска от БСП.

Причината за хаоса с предстоящата сесия на Общински съвет е пълен след напускането на Константинов. Очаква се до ден-два да бъде внесена подписка от над 1/3 от съветниците за свикването на този форум като бъдат предложени и конкретни докладни, с които да не се спира работата на администрацията и ще бъде посочена датата 31 януари, посочи един от съветниците пред zadupnitsa.com и потвърди, че окончателно ще има решение с дата в петък.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien