БРАВО! Театърът в Дупница най-сетне ще има санитарни възли

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев посети сградата на театъра с експерти от строителния отдел. Причина за това бе дългогодишен проблем, свързан с липсата на…санитарен възел за зрителите. "Не е приятно и създава сериозен дискомфорт за зрителите. Има вариант за решаването му и предприехме необходимите действия, за да разрешим този проблем. До Майските празници ще успеем да ги изградим. Видях какво е състоянието и на гримьорните и санитарните възли за актьори и гости и там също се налага да извършим ремонтни дейности, за да ги приведем във вид", лаконичен бе инж.Чимев.

Сградата е санирана за 250 000 лева през есента на 2013 година по проект спечелен от Общината пред Националния доверителен екофонд. По същия проект, бе монтирана климатична инсталация за отопление. 5 години преди това театралният салон почти не се използваше през зимния период заради амортизираната, изключително неефективна отоплителна инсталация на нафта. За една постановка през зимния период на практика за отопляване бяха необходими 4 тона нафта. Също така по друг проект на Общината бе осигурено финансиране от ОП "Регионално развитие", с която бе доставено модерно оборудване и осветителна техника на стойност около 80 000 лева за театъра.

Print Friendly

2 Коментари на БРАВО! Театърът в Дупница най-сетне ще има санитарни възли

  1. Направете ги, та Балинова и Гергов да получат сградата напълно оборудвана. Обаче си плащайте от джоба, а не от мойте данъци.

  2. Гергов и Балинова завладяха ама за театъра няма да им се усмихне

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien