БРАВО! Община Дупница спечели проект за обгрижването на 123-ма възрастни жители

Община Дупница спечели финансиране по проекта си "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" на стойност 324 785,12 лева. За одобрения проект, с писмо от МТСП бе уведомен кметът на Общината инж.Методи Чимев днес.
chimev-metodiВ продължение на 12 месеца, Община Дупница ще осигурява мобилни интегрирани здравно-социални услуги на 123-ма жители на общината на възраст над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване. "Много нужен проект, който се радвам, че успяхме да спечелим. Ще бъдат назначени специалисти за нуждите на хората – медицински сестри, санитари, рехабилитатор, специалист "Вътрешни болести", ортопед, невролог и други. Хората, които подадат документи да се включат в проекта и бъдат обгрижвани ще бъде преценено от какви услуги имат нужда. Услугите са както от медицинска подкрепа и психологическа, до асистиране при осъществяване на комунално-битови дейности, придружаване до институции, помощ в домакинството и много други. Спрели сме за Център на услугата да бъде новоизградения такъв в района на жк.Дупница, който и от логистична гледна точка е много добре. Услугите ще облекчат много и техните семейства, които са ангажирани", коментира инж.Чимев.
След сключването на договорът за финансирането ще бъдат обявени и критериите за включване в безплатната услуга за потребители, както и назначаването на персонала.
Print Friendly

1 Коментар на БРАВО! Община Дупница спечели проект за обгрижването на 123-ма възрастни жители

  1. Мръсен нещастник

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien