БРАВО! Дупница стана част от обиколката на Европа, французи благодариха със специална снимка

Дупница стана част от второто издание на Europ Raid. Начинанието е уникално приключение с културен и благотворителен характер-  повече от 10 000 километра през 19 държави за 23 дни. Второто издание ще се проведе от 1-ви до 23 август 2015 г. Само два града от България са включени в европейската обиколка – Дупница и Казанлък. 14-те мощни автомобили ще акостират на 8 август на Парк Рила. 14 отбора или общо 42 млади авантюристи ще обиколят цяла Европа, като ще носят със себе си 2 тона образователна литература, която ще даряват в местните училища. С тях се очаква да пътуват поне още 100-ина ентусиасти, които обаче не са част от "кервана", а любители на екстремните преживявания. Първото издание миналата година се оказва, че е пожънало голям успех и интересът е изключително голям особено у младите хора.

Map partner citiesТакива книги ще бъдат дарени и в Дупница на местните школа. Обиколката се отразява и от няколко френски телевизии и медии, които отразяват обичаите и забележителностите на всяка спирка на обиколката.

Europ Raid е първото автомобилно европейското турне организирано за втори път от френска организация с нестопанска цел, създадена от студенти от западна Франция. Целта е да се създаде уникално европейско събитие, което би могло да включва повече страни в бъдеще. Проектът е подкрепен от много местни власти и фирми във Франция. 

Част от участниците изпратиха и благодарствена снимка с надпис "Благодарим ти, Дупница", след като кметът на града инж.Методи Чимев даде съгласие за включването в тази кампания. "Вече разговаряме с организаторите за подробностите. Ще се постараем да подготвим програма, в която да покажем на гостите ни голяма част от българските обичаи и традиции. Все пак Дупница ще представи България във Франция. Следващата година трябва да изпратим и един дупнишки отбор на тази обиколка", коментира инж.Чимев.
Print Friendly

2 Коментари на БРАВО! Дупница стана част от обиколката на Европа, французи благодариха със специална снимка

  1. Това е много яко. Правят и големи купони и спят на палатки гледах в интернет

  2. Анонимен // 28.07.2015 в 2:30 // Отговор

    Браво! Но защо кмета се съгласи? Това не е ли решение на общинския съвет?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien