БРАВО! 11-годишно дете от Дупница се включи самичко да набира пари за благотворителна кауза

Председателят на Общински съвет-Дупница Емил Гущеров откри благотворителния базар в ГУМ днес. С продажбата на изработени от деца изделия от различните детски градини, училища и ЦОП-ове стартира днешният ден, който е посветен на набирането на средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. На 2-ия етаж в най-големия магазин в града са изложени изделията, които в 17 часа днес ще се преместят във фоайето на спортната зала, където от 18.30 часа започва концерта с участието на Люди Дяковска, София Илиева – солист на НФА „Филип Кутев“, танцов състав „Зора“, „Фолкфитнес“ към НЧ „Зора 1858“, Lexi Lalex – Александра Лойкер, фолклорен танцов ансамбъл „Рила“, децата от школата по художествена гимнастика, „Денс Машийн“ и „Фантастик Денс“. "В една такава кауза личните и политическите битки ги няма. Има една цел, тази, която осмисля един живот, да имаш своя рожба. Нека помогнем на тези наши съграждани, които се нуждаят от подкрепата. Затова призовавам всички: "Дарете от сърце, за да се роди дете", заяви Гущеров. Той бе от първите, които закупи една дузина изделия.

IMG_1956В благотворителния базар се включи със свои собствени изделия и 11-годишната Рая Атанасова. ученичката от СОУ "Св.Паисий Хилендарски" в продължение на 10 дни сама бе приготвила много красиви изделия и сама бе застанала на щанд да ги продава. "Искам и други деца да получат тази любов, която аз получавам от своите родители. Затова с каквото мога ще помогна в тази кауза", лаконична бе слънчевата Рая.

В базара се включиха детските градини „ЗОРА”, „СЛЪНЦЕ”, „ МЕЧТА”, „ДЕТЕЛИНА” двата центъра за обществена подкрепа, ОУ „Св.Св.КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, ПГВХТ, ОУ „ХРИСТО БОТЕВ„-с.КРАЙНИЦИ, ОУ”Св.ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ”, ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ ЗА ДЕЦА и 11-годишната РАЯ  АТАНАСОВА.
Концертът днес е с начало 18,30 часа, а билетите са на символична цена от 5 лева. Той се организира под егидата на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев и Председателят на ОбС Емил Гущеров съвместно с фондацията "Искам бебе". Сред официалните гости днес ще бъде и Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е дългогодишен съмишленик в подпомагането за ин витро процедури на семейства.

IMG_1939 IMG_1942 IMG_1950 IMG_1952

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien