Бойко Борисов изпрати главния секретар на МВР в Дупница да търси Кольо Илиев и да му затвори площадката за отпадъци

Полиция и институции бяха в офиса на фирмата за отпадъци и вчера...безрезултатно.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро лично да се заемат с площадката за отпадъци на дупнишката фирма „Феникс Ресурс“, разпореди преди минути премиерът на България Бойко Борисов. Той разпореди на заседанието на Министерски съвет, веднага да бъдат предприети необходимите действия за откриването на Илиев и прекратяване дейността на фирмата. Както е известно, Ревизоро обяви вчера, че собственикът на фирмата се крие, за да получи принудителния административен акт от РИОСВ-Перник, с който да приключат дейността му в района на АМ „Струма“. И вчера, полиция и служители от РИОСВ напразно се опитаха да открият Илиев, а министърът на околната среда предрече, че пак ще се скрие и се оказа прав.
Със задачата сега е ангажиран лично той и Иванов, което на практика означава, че струпването на суровини и отпадъци в района под АМ „Струма“ ще бъде прекратено. Нещо повече. Илиев ще трябва да премахне и натрупаните и стоящи от преди големия пожар суровини от фармацевтичната компания, които са разположени върху общински имот. В мандата на Първан Дангов, Илиев взе имоти под наем там, като тогава още нямаше изградена магистрала. През 2012 година, Община Дупница започна процедура чрез съда да си върне имотите и Илиев да изчисти мястото, но той отказва, а делото още не е окончателно приключило. Общината в същото време няма как да влезе и изчисти суровините, защото ще бъде кражба.

Print Friendly

1 Коментар на Бойко Борисов изпрати главния секретар на МВР в Дупница да търси Кольо Илиев и да му затвори площадката за отпадъци

  1. Г-н Борисов -„вържете ПОПА ,за да е мирно селото“. Тецове ,боклуци,имоти,мини ,енергетика и други неща са на един „поп ХРИСТО“.Тоя поп е ВИ ли „мъти политиката“ и НЕДОСЕГАЕМ ли е?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien