Богата програма за Майските празници на културата в Дупница. Откриват ги с концерт на Графа

От Община Дупница са подготвили богата програма за 37-ите Майските празници на културата.

Театрални постановки, изложби, концерти на изпълнители от различни жанрове и др. са намерили място сред мероприятията през идния месец май.

Тържественото откриване е насрочено за 16-и май от 20 часа с концерт на Графа и Огнено шоу “Дивинитас”.

Планирано е всички събития да се проведат на открито, като при лошо време ще бъдат преместени в залата на Общински драматичен театър „Невена Коканова“ или в Спортната зала.

Бюджетът за тазгодишните Майски празници на културата е около 30 000 лева, като 20 000 от тях са от Община Дупница, а останалите средства са спонсортства.

„Постарали сме се програмата наистина да е богата. Повечето участници идват в Дупница, тъй като са били впечатлени от града и публиката при предишни свои гостувания“, заяви Таня Камбурова, главен експерт „Култура“ в Община Дупница.

Преди Майските празници да бъдат открити официално, в Дупница ще се състои и театрален фестивал. Той е по случай 120 години театър в Дупница и продължение на 5 дни ще гостуват театрални трупи от цяла България, които ще представят свои постановки пред дупнишката публика. На 16-и май от 18 часа пък ще бъде премиерата на пиесата „Криворазбраната цивилизация“ на дупнишките театрали от ОбДТ „Невена Коканова“.

Цялата програма на празниците вижте ТУК

Димитър ИКОНОМОВ
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien